Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πανέτα λέει όχι σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

19.04.2012 | 23:12
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα προειδοποίησε  κατά μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει τις διπλωματικές και οικονομικές πιέσεις στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

"Πρέπει επίσης να είμαστε προσεκτικοί, όπως έχει επισημάνει η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, γιατί η πιθανότητα μιας έξωθεν στρατιωτικής επέμβασης θα κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση και θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη περισσότερους αθώους πολίτες", είπε ο Πανέτα μιλώντας σε επιτροπή του Κογκρέσου.

Το υπουργείο αναθεωρεί τα σχέδιά του εξετάζοντας διάφορα πιθανά σενάρια, όπως είναι η συνήθης πρακτική, όμως βασικός στόχος είναι να πιεστεί ο Άσαντ με άλλους τρόπους, πρόσθεσε. Η Ουάσινγκτον προμηθεύει τη συριακή αντιπολίτευση με τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και ιατροφαρμακευτικά είδη άλλα μέχρι στιγμής δεν συμφωνεί να παράσχει όπλα στους εξεγερμένους.

Ο Πανέτα σημείωσε ότι η κρίση στη Συρία δεν μπορεί να τερματιστεί με μονομερείς ενέργειες από τις ΗΠΑ ή από κάποια άλλη χώρα αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί με συντονισμένη, διεθνή προσπάθεια. "Δεν υπάρχει κάποια μαγική λύση. Θα ήθελα να υπήρχε, όμως δεν υπάρχει", κατέληξε. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ


 

Κάντε Like: Onalert.gr στο Facebook