Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πανέτα στο Αφγανιστάν, τρεις μέρες μετά τη σφαγή 16 πολιτών από αμερικανο στρατιωτη

14.03.2012 | 09:46
    Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα έφτασε σήμερα στο Αφγανιστάν για διήμερη επίσκεψη, τρεις ημέρες μετά την σφαγή από αμερικανό στρατιώτη 16 αφγανών πολιτών.

    Η επίσκεψη του Πανέτα είχε προγραμματιστεί πριν από την τραγωδία της Κυριακής, όμως τώρα αποκτά άλλη σημασία καθώς αυξάνεται η πολιτική πίεση σε αφγανούς και αμερικανούς αξιωματούχους για τον τερματισμό του 11ετούς πλέον πολέμου.

    Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι με κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχους της επαρχίας Χελμάντ.

    Ο Πανέτα θα μιλήσει στα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, τα οποία είναι πιθανό να αποτελέσουν στόχους αντιποίνων μετά τον θάνατο αφγανών χωρικών--ανάμεσά τους και εννιά παιδιά--από πυρά αμερικανού στρατιώτη.

    Οι ταλιμπάν έχουν απειλήσει με αντίποινα, ειδικά με αποκεφαλισμούς, τους αμερικανούς στρατιώτες.

    Χθες Δευτέρα, ο αμερικανός υπουργός τόνισε πως η αμερικανική στρατηγική φέρνει αποτελέσματα και πως ο ίδιος πιστεύει ότι θα ξεπεραστούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την σφαγή.

    "Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πείσουμε το λαό ότι δεν πρέπει να αφήσει αυτά τα γεγονότα να υπονομεύσουν την στρατηγική μας", υπογράμμισε ο Πανέτα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ