Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Σαρκοζί χαρακτηρίζει...άτιμο το πρώην Λίβυο πρωθυπουργό που μιλάει για τη χρηματοδότησή του

04.05.2012 | 00:22
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε σήμερα "ατιμία" τις κατηγορίες του πρώην πρωθυπουργού της Λιβύης αλ-Μπαγκντάντι αλ-Μαχμούντι σχετικά με τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2007.
"Χθες, το CNT, η κυβέρνηση της Λιβύης, είπε ότι το κείμενο (που αναφέρεται στην χρηματοδότηση) είναι πλαστό, ο μεταφραστής του (Μουάμαρ) Καντάφι είπε ότι είναι πλαστό και ο αποδέκτης του περίφημου εγγράφου ανέφερε ότι είναι πλαστό", δήλωσε ο Σαρκοζί στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Canal+.

"Ο πρώην πρωθυπουργός του Καντάφι, του οποίου συνεισέφερα να οργανωθεί η αποχώρηση, μπορεί να λέει ότι θέλει, όλοι γνωρίζουν ότι αυτό το έγγραφο είναι πλαστό", πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους.

"Κοιτάξτε με, λέω στον Καντάφι: Κάντε μου μια μικρή κατάθεση, πενήντα εκατομμυρίων", δήλωσε αστειευόμενος."Το 2012, φαντάζεστε ότι μπορεί να γίνει μυστικά μεταβίβαση 50 εκατομμυρίων ευρώ; Αλλά ποιος πιστεύει σε τέτοιες ανοησίες; Είναι ατιμία, είναι γελοίο", τόνισε ο Σαρκοζί.

"Πιστεύετε ότι αυτά γίνονται έτσι; Και για να ευχαριστήσω τον Καντάφι, αποφασίζω να εισβάλουμε στην Λιβύη;" διερωτήθηκε ακόμη.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης Αλ-Μπαγκντάντι αλ-Μαχμούντι, που είναι φυλακισμένος στην Τυνησία, δήλωσε την Τετάρτη ότι το καθεστώς Καντάφι είχε "χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία το 2007" του υποψήφιου Σαρκοζί.

"Ο Μουάμαρ Καντάφι, το καθεστώς του και οι αξιωματούχοι που εργάζονταν μαζί του έχουν χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί το 2007", είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος Μπεσίρ Εσίντ κάνοντας λόγο για περίπου 50 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης, δήλωσε ότι "η συναλλαγή είχε γίνει από τον Μούσα Κούσα (πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών) με οδηγίες του Καντάφι, και διαβεβαίωσε ότι τα έγγραφα αυτά πιστοποιούν την συναλλαγή" 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ