Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Σόϊμπλε επιβεβαιώνει αυτό που έλεγε ο Μπρεχτ:"Αν δεν μας αρέσουν οι λαοί,τους αλλάζουμε"

27.03.2012 | 00:21
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας για  τη χώρα μας και  το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών,δήλωσε ότι
«ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών και η διαμόρφωση του προϋπολογισμού είναι υπόθεση των Ελλήνων και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του μεσοπρόθεσμου κρατικού προϋπολογισμού ως το 2016, έσπευσε ωστόσο να επισημάνει ότι «η τήρηση ευρωπαϊκών κανόνων και υποχρεώσεων είναι μια συμβολή στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη – και η αλληλεγγύη δεν είναι ποτέ μονόδρομος».

Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα, στην οικονομία της και στις χρηματαγορές, προκειμένου να εφαρμοσθούν όσα έχουν συμφωνηθεί. Ανέδειξε την προώθηση της ανάπτυξης ως βασική προτεραιότητα, καθώς, όπως ανέφερε, «η οικονομική σταθεροποίηση δεν αρκεί, αν και είναι απαραίτητη» και δεσμεύθηκε ότι η Γερμανία και η Ευρώπη θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις ελληνικές προσπάθειες. «Ο ελληνικός λαός που επωμίστηκε τις συνέπειες μιας λανθασμένης οικονομικής πολιτικής στο παρελθόν, θα πρέπει να διαπιστώσει ότι οι προσπάθειές του δεν θα πάνε χαμένες και ότι θα υπάρξει ένα αίσιο τέλος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε πάντως ότι η κυβέρνησή του έχει κάνει συστάσεις προς την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την αγορά εξοπλιστικών συστημάτων και συγκεκριμένα των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter. «Απ’ ό,τι ξέρω, η τρόικα έχει δώσει σποραδικά κάποιες συμβουλές, βέβαια όχι δημόσια. Κυβερνήσεις όμως δεν κάνουν συστάσεις σε άλλες κυβερνήσεις πώς θα διαμορφώσουν τον κρατικό τους προϋπολογισμό. Όμως η Ευρώπη είναι μια κοινωνία δικαίου. Αυτό σημαίνει: όλοι πρέπει να τηρούν τις συμβάσεις. Από εμένα δεν θα υπάρξουν συστάσεις. Η Ελλάδα θα πρέπει μόνη της να αναλάβει την ευθύνη», δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποσό που έχει κερδίσει ως σήμερα η Γερμανία από τους τόκους των δανείων που έδωσε στην Ελλάδα μέσω της κρατικής γερμανικής τράπεζας KfW, ο κ. Σόιμπλε συνέστησε να μη γίνονται καλύτερα τέτοιες ερωτήσεις, επειδή, «οι τόκοι που θα ζητούσε η KfW αν έδινε τα δάνεια αλλού θα ήταν υψηλότεροι».


 

 

ΣΧΟΛΙΑ