Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία

09.08.2012 | 09:41
Ανώτερος σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα για θέματα τρομοκρατίας, δεν απέκλεισε την πιθανότητα δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τμήματα της Συρίας, τα οποία φαίνεται ότι όλο και περισσότερο ελέγχονται από τις αντικυβερνητικές δυνάμεις.

«Να είστε σίγουροι ότι διάφορες επιλογές που εμφανίζονται στον τύπο, και μερικές φορές προωθούνται, είναι ζητήματα που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών τα εξετάζει πολύ προσεκτικά, προσπαθώντας να κατανοήσει τις συνέπειες, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα», είπε ο Τζον Μπρένναν.Αρκετοί Ρεπουμπλικανικοί κριτικάρουν τους χειρισμούς Ομπάμα στο πρόβλημα της Συρίας και υποστηρίζουν την εφαρμογή μιας διεθνούς ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για να αποκλείουν τις επιθέσεις των συριακών μαχητικών, και ζητούν τον ταχύτατο εξοπλισμό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που μάχονται να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί να παράσχουν όπλα, καθώς η αντιπολίτευση εμφανίζεται κατακερματισμένη και οι αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι παρατάξεις που την αντιπροσωπεύουν.

Αντ 'αυτού η Ουάσιγκτον έχει επικεντρωθεί στην ανθρωπιστική βοήθεια, τον επικοινωνιακό εξοπλισμό των ανταρτών και σε οποιαδήποτε άλλη μη στρατιωτική βοήθεια.

Εν τω μεταξύ η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον πρόκειται να έχει συνομιλίες στην Τουρκία το Σάββατο για το συριακό ζήτημα.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ