Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Οι Αμερικανοί κινδυνεύουν παντού στο κόσμο" ,λένε οι Ταλιμπάν

11.09.2012 | 10:58
Οι αμερικανικές δυνάμεις κινδυνεύουν να υποστούν "μια ολοκληρωτική ήττα" στο Αφγανιστάν και οι Αμερικανοί σε όλον τον κόσμο βρίσκονται σε κίνδυνο, τονίζουν οι ταλιμπάν σε μήνυμά τους με αφορμή την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθηση ισλαμιστικών ιστοσελίδων.
   "Η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου τιμάται φέτος στην Αμερική σε μια εποχή που η χώρα κινδυνεύει να υποστεί μια ολοκληρωτική ήττα στο Αφγανιστάν--στρατιωτικά, πολιτικά, οικονομικά και σε όλους τους τομείς και τώρα έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα για να παρατείνει αυτόν τον παράνομο πόλεμο", αναφέρεται στην ανακοίνωση των αφγανών ταλιμπάν.
   Η ανακοίνωση, γραμμένη και στα αγγλικά, προσθέτει πως ο πόλεμος στο Αφγανιστάν "με την πρόφαση της εκδίκησης για την 11η Σεπτεμβρίου δεν έχει καμιά νομική και δεοντολογική βάση".
   Τώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξοδέψει "μεγάλες ποσότητες χρημάτων και στρατιωτικών μέσων" στον πόλεμο, "κανένας Αμερικανός δεν είναι ασφαλής όπου και αν βρίσκεται σήμερα", συνεχίζει η ανακοίνωση.
   Οι ταλιμπάν επισημαίνουν πως αυτή η ανακοίνωση δεν είναι απειλή και ορκίζονται ότι θα υπερασπισθούν την πατρίδα τους και θα συνεχίσουν τον "ιερό αγώνα κατά των εισβολέων".
   "Το Ισλαμικό Εμιράτο, με αφορμή την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, καλεί για μια ακόμα φορά τους αμερικανούς αξιωματούχους, τα μέλη της συμμαχίας και τον λαό να σταματήσουν να χύνουν το αίμα των καταπιεσμένων Αφγανών και να ακολουθήσουν το μονοπάτι της λογικής και όχι αυτό της τυραννίας και την βλακείας", καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ