Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

04.01.2012 | 16:01

Οι "Πόντιοι Πιλάτοι" του ΥΕΘΑ,ο ...καλικάντζαρος Βενιζέλος και η "βόμβα" του μισθολογίου

“Πόντιοι Πιλάτοι” στο ΥΕΘΑ ,παραπέμπουν…στον “καλικάντζαρο” τσάρο της Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο, για το θέμα του μισθολογίου,που όλο και το …τρενάρουν!
“Πόντιοι Πιλάτοι” στο ΥΕΘΑ ,παραπέμπουν…στον “καλικάντζαρο” τσάρο της Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο, για το θέμα του μισθολογίου,που όλο και το …τρενάρουν!

Η πολυπληθής ηγετική ομάδα του ΥΕΘΑ , δεν δείχνει καμία διάθεση παρέμβασης για το φλέγον θέμα του ειδικού μισθολογίου,καλυπτόμενη πίσω από το επιχείρημα που χρησιμποιούσε και ο Μπεγλίτης,δηλαδή ότι το μισθολόγιο των στρατιωτικών κρίνεται από το υπουργείο Οικονομικών και όσο κι αν δεν το παραδέχονται …από τη τρόϊκα. Δεν είναι μυστικό ότι οι “τροϊκανοί” έχουν δείξει ότι δεν κατανοούν τι σημαίνει να παίρνουν οδοιπορικά οι στρατιωτικοί μας. Ίσως επειδή κανείς από τους δικούς μας πολιτικούς δεν μπήκε στο κόπο να τους εξηγήσει.

Το θέμα όμως είναι ότι το ειδικό μισθολόγιο μπορεί να αποτελέσει την αιτία πυροδότησης της ωρολογιακής βόμβας που εδώ και 24 μήνες έχει ενεργοποιήσει η κυβερνητική πολιτική των αλόγιστων περικοπών στα εισοδήματα των στρατιωτικών. Και δεν αναφερόμαστε για να μην παρεξηγηθούμε, σε περίπτωση…δυναμικών αντιδράσεων,αφού ακόμη και ο κ.Μπεγλίτης εδέησε να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι τέτοια ζητήματα δεν υπάρχουν στις ελληνικές ΕΔ.

Η βόμβα που θα σκάσει αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν το Βενιζέλο να κόβει κι άλλο τα εισοδήματα των στρατιωτικών,είναι η κατακόρυφη πτώση του ηθικού μ΄ ότι αυτό συνεπάγεται. Ο χώρος των ΕΔ δεν είναι ένας χώρος που μπορείς να απαιτείς το μίνιμουμ,αλλά το κάτι παραπάνω. Και αυτό δεν αφορά μόνο σε περιόδους κρίσεων που αυτή τη περίοδο μπορεί να μας προκύψουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο μηχανισμός των ΕΔ καλύπτει πάντα τις τεράστιες ελλείψεις του υπόλοιπου δημόσιου τομέα σε κάθε δύσκολη στιγμή. Η κατάρρευση του μηχανισμού των ΕΔ που κάποιοι λες και επιδιώκουν, θα οδηγήσει και σε τέτοιου είδους προβλήματα που αντιμετωπίζονται με τη χρησιμοποίηση των ΕΔ.

Συνεπώς οι τρεις υπουργοί και ο ένας υφυπουργός που έχουν έδρα το ΥΕΘΑ θα πρέπει να παρέμβουν,να πιέσουν και να εξηγήσουν με σαφήνεια τι μπορεί να σημάνει μια ακόμη κίνηση απαξίωσης του προσωπικού των ΕΔ.Αν θα το καταλάβει …ο καλικάντζαρος της πλατείας Συντάγματος που υπήρξε πρόσφατα και ΥΕΘΑ είναι άλλο θέμα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ