Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ακροδεξιοί όλης της Ευρώπης συγκεντρώνονται στη Δανία

31.03.2012 | 19:34
Η πόλη Άαρχους της Δανίας προετοιμάζεται σήμερα για τη συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει εκεί ακροδεξιές οργανώσεις από αρκετές χώρες της Ευρώπης.
Ενισχυμένη είναι η παρουσία της αστυνομίας στην πόλη.

Μεταξύ των ακροδεξιών οργανώσεων που θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, που θα γίνει σε ένα πάρκο του Άαρχους, είναι η Ένωση Άμυνας της Αγγλίας (EDL) και παρόμοιες οργανώσεις από τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Πολωνία και τη Δανία.

Οι ομιλητές αναμένεται να αναφερθούν "στη συνεχιζόμενη ισλαμοποίηση της Ευρώπης" και άλλα παρόμοια θέματα όπως η σαρία (ισλαμικός νόμος) και η μετανάστευση.

Η Ένωση Άμυνας της Δανίας (DDL) υπολογίζει ότι περίπου 200 υποστηρικτές της θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, ενώ δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ανθρώπων που θα έρθουν από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο εκπρόσωπος της DDL Φίλιπ Τράουλς δήλωσε στην εφημερίδα Jyllands-Posten ότι η οργάνωσή του "δεν επιθυμεί τη σύγκρουση", όμως είναι προετοιμασμένοι να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους αν δεχθούν επίθεση.

Η αστυνομία της Δανίας έχει δώσει άδεια στις ακροδεξιές οργανώσεις να πραγματοποιήσουν πορεία μέσα από την πόλη το απόγευμα, ενώ το δημοτικό συμβούλιου του Άαρχους έχει εκδώσει ένα κάλεσμα για ένα "Ανεκτικό Άαρχους που είναι αντίθετο στις ακραίες απόψεις".

Στη χθεσινή προσευχή της Παρασκευής οι τοπικοί ιμάμηδες ζήτησαν από τους νεαρούς μουσουλμάνους να μην πλησιάσουν την περιοχή που θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση και να αποφύγουν τις προκλήσεις. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ