Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι εξεγερμένοι αντεπιτίθενται.

07.04.2011 | 17:13
Ο εμφύλιος πόλεμος της Λιβύης θα μπορούσε να ονομαστεί και «πόλεμος του πετρελαίου». Οι αντάρτες ανακτούν εδάφη στη Μπρέγκα, μια από τις πόλεις «κλειδιά» για τον έλεγχο του «μαύρου χρυσού».


Οι δυνάμεις των ανταρτών ισχυρίζονται ότι κέρδισαν το έδαφος που είχαν χάσει τις προηγούμενες μέρες από τα κυβερνητικά στρατεύματα κοντά στη Μπρέγκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Τις προηγούμενες μέρες, εξάλλου, ξεκίνησαν την εξαγωγή πετρελαίου προκειμένου να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τον αγώνα τους κατά του Μουαμάρ Καντάφι.

Την ίδια στιγμή, οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ συνεχίζονται, με την Τρίπολη να καταγγέλλει ότι το βράδυ της Τετάρτης, βρετανικά μαχητικά έπληξαν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή Σαρίρ, από τις σημαντικότερες της χώρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα τρεις από τους φύλακες του συγκροτήματος και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Κχαλέντ Καίμ,

Από τους βομβαρδισμούς καταστράφηκε επίσης ο κεντρικός αγωγός, που συνέδεε τις δεξαμενές με ένα από τα λιμάνια στη Μεσόγειο, από όπου και γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε τάνκερς.

Όλα αυτά ενώ πληθαίνουν οι φωνές πως τα κυβερνητικά στρατεύματα χρησιμοποιούν άμαχους ως «ασπίδες» στις επιθέσεις του ΝΑΤΟ, με τη Συμμαχία να «διαμαρτύρεται» πως δε μπορεί να πραγματοποιήσει ουσιαστικές επιθέσεις κατά των εγκαταστάσεων του καθεστώτος. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ