Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι εξεγερμένοι στη Λιβύη ζητάνε όπλα,άμεσα.

12.04.2011 | 22:48
Συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα ανάμεσα στις δυνάμεις που είναι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι και στους εξεγερμένους της Ζεντέν, στα νοτιο-δυτικά της Τρίπολης, όπου το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε χθες τέσσερις κυβερνητικές δεξαμενές.

   

"Αυτό το πρωί, οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι προσπάθησαν να κόψουν τον δρόμο ανάμεσα στην Ζεντέν και τα τυνησιακά σύνορα στα δυτικά", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μέσω τηλεφώνου ένας αυτόπτης μάρτυρας.

   

Όμως οι εξεγερμένοι επιτέθηκαν στους φιλοκανταφικούς και τους εξώθησαν στην Χαραμπάχ, οι οποίοι οχυρώθηκαν στην πόλη.

   

"Μια αλληλεγγύη έχει αναπτυχθεί μεταξύ των πόλεων της περιοχής, οι κάτοικοι ταξιδεύουν από τη μία στην άλλη για να αποκρούσουν τις επιθέσεις. Έτσι, οι φιλοκανταφικοί προσπάθησαν να διακόψουν την επικοινωνία", πρόσθεσε ο μάρτυρας.

   

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταστρέψει τέσσερις δεξαμενές των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι στην περιοχή της Ζεντέν.

   

Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί ζήτησαν οπλισμό από τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει το Εθνικό Συμβούλιο ως το μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο της Λιβύης, όπως ανέφερε απόψε ο Αμπντέλ Χαφίζ Γόγκα.

   

"Υποβάλαμε έναν κατάλογο με στρατιωτικό και τεχνικό εξοπλισμό που χρειαζόμαστε", είπε ο Γόγκα, ο επίσημος εκπρόσωπος του Συμβουλίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βεγγάζη.

   

Στην ερώτηση, από ποιες χώρες ζήτησαν όπλα, ο εκπρόσωπος απάντησε: "Προφανώς τα ζητάμε από τις χώρες που έχουν ήδη αναγνωρίσει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως το μοναδικό εκπρόσωπο της Λιβύης".

   

Οι εξεγερμένοι που ελέγχουν τα ανατολικά της χώρας έχουν αναγνωριστεί από τη Γαλλία, το Κατάρ και την Ιταλία. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των αντικαθεστωτικών πάντως έχουν φτάσει σε τέλμα, παρ' ότι τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν τις βάσεις και τον οπλισμό του Μουάμαρ Καντάφι.

   

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ