Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι επιθέσεις στη Λιβύη σε αριθμούς.Στοιχεία από το Πεντάγωνο.

20.04.2011 | 06:26
Οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 800 εξόδους αεροσκαφών στη Λιβύη αφότου παρέδωσαν τον έλεγχο των επιχειρήσεων στο ΝΑΤΟ την 1η Απριλίου και έχουν κάνει συνολικά οκτώ επιθέσεις εναντίον μονάδων της αντιαεροπορικής άμυνας, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

   


"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 800 εξόδους αεροσκαφών για τη στήριξη της επιχείρησης 'Ενοποιημένος Προστάτης' από την 1η Απριλίου, από τις οποίες περισσότερες από 150 ήταν αποστολές καταστροφής μονάδων αντιαεροπορικής άμυνας", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πλοίαρχος Ντάριν Τζέιμς σε ανακοίνωση του.

   

Οι αποστολές βομβαρδισμού περιλαμβάνουν επιδρομές με στόχο τον εντοπισμό πιθανών στόχων, αν και στην πραγματικότητα έχουν ως αποτέλεσμα ένα πολύ μικρότερο αριθμό πληγμάτων.

   

Η Ουάσιγκτον, η οποία συντόνισε τις επιχειρήσεις κατά τις πρώτες ημέρες της συμμαχικής επέμβασης στη Λιβύη, μεταβίβασε τη διοίκηση στην Ατλαντική Συμμαχία στις αρχές του μήνα, και θα πραγματοποιεί κυρίως αποστολές υποστήριξης (ανεφοδιασμό, επιτήρηση, παρεμβολές).

   

Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποίησαν ωστόσο, αρκετά πλήγματα από την 1η Απριλίου: την Δευτέρα, ένα F-16 έριξε τις βόμβες του σε δύο μονάδες της αεράμυνας κοντά στην Τρίπολη, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

   

Συνολικά, οκτώ επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από τα αμερικανικά αεροπλάνα, τον Απρίλιο.

   

Η Γαλλία και η Βρετανία τις τελευταίες ημέρες έχουν πιέσει τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ που πραγματοποιούν επεμβάσεις στη Λιβύη να εντείνουν τις προσπάθειές τους, καθώς η σύγκρουση εισέρχεται στον δεύτερο μήνα της.

   

Αφότου το ΝΑΤΟ ανέλαβε τη διοίκηση των επιχειρήσεων, τα συμμαχικά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει 2.877 εξόδους, από τις οποίες οι 1.199 συμπεριέλαβαν αποστολές βομβαρδισμών. 

   

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ