Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ερωτικές περιπέτειες του κ.Wikileaks στη Σουηδία αφορμή για τη σύλληψη του στην Αγγλία

08.12.2010 | 09:44
Τέσσερις κατηγορίες για «σεξουαλικά εγκλήματα» βαρύνουν τον Τζούλιαν Ασάνζ. Πόση βάση έχουν όµως; Τι αποκαλύπτει μια έρευνα της Daily Mail...
Ο Ρίτσαρντ Πέντλµπερι, δηµοσιογράφος της «Daily Mail», ταξίδεψε στην παγωµένη Στοκχόλµη και επιχείρησε να συνθέσει το παζλ της αλήθειας χρησιµοποιώντας διάφορες πηγές, ανάμεσά τους και καταθέσεις µαρτύρων που διέρρευσαν. Το συµπέρασµά του; Κάτι «βρωµάει» στο βασίλειο της Σουηδίας.
 
Η ιστορία που κατέληξε χθες στη σύλληψη του Ασάνζ ξεκίνησε στις 11 του περασµένου Αυγούστου, ηµέρα Τετάρτη, όταν ο 39χρονος ιδρυτής του Wikileaks έφτασε στη Στοκχόλµη. Είχε προσκληθεί από το κεντροαριστερό Κίνηµα της Αδελφότητας να εκφωνήσει την κεντρική οµιλία σε σεµινάριο µε θέµα «Πόλεµος και ο Ρόλος των Μίντια». Σύνδεσµός του ήταν ένα µέλος του Κινήµατος, µια ελκυστική ξανθιά λίγο πάνω από τα 30, γνωστή «σκληροπυρηνική φεµινίστρια»: ο Πέντλµπερι την παρουσιάζει ως «Σάρα» – οι σουηδοί εισαγγελείς την παρουσίασαν ως «Μις Α».
 
Η Σάρα και ο Ασάνζ δεν γνωρίζονταν. Επειτα όµως από µια σειρά συζητήσεων, µέσω Ιντερνετ και τηλεφώνου, συµφώνησαν πως ο Ασάνζ θα έµενε κατά την επίσκεψή του στο µικρό διαµέρισµά της στο κέντρο της Στοκχόλµης. Η Σάρα του είπε πως θα έλειπε από την πόλη µέχρι και την ηµέρα που θα τελείωνε το σεµινάριο. Επέστρεψε τελικά 24 ώρες νωρίτερα, απόγευµα Παρασκευής. «Ο Ασάνζ ήταν εκεί όταν επέστρεψα. Μιλήσαµε λίγο και αποφασίσαµε ότι µπορούσε να µείνει», φέρεται να κατέθεσε αργότερα στην Αστυνοµία.
 
Το ζευγάρι δείπνησε σε κοντινό εστιατόριο. Κατόπιν επέστρεψαν στο διαµέρισµα της Σάρα και έκαναν σεξ.
Ενα προφυλακτικό έσπασε – αυτό δεν αµφισβητείται από κανέναν. Σε αυτήν τη φάση, όµως, η Σάρα δεν δείχνει θυµωµένη. Το σαββατόβραδο, µάλιστα, διοργανώνει ένα πάρτι προς τιµήν του Ασάνζ στο διαµέρισµά της.
Το ίδιο εκείνο Σάββατο ο Ασάνζ εκφώνησε την οµιλία του στην έδρα του συνδικάτου HQ. Στην µπροστινή σειρά κάθεται µια όµορφη εικοσάχρονη κοπέλα, η «Τζέσικα» –ή «Μις W».
Αργότερα, η Τζέσικα θα πει στην Αστυνοµία πως είχε δει πρώτη φορά τον Ασάνζ στην τηλεόραση µερικές εβδοµάδες νωρίτερα. Της είχε φανεί «ενδιαφέρων, γενναίος και αξιοθαύµαστος».
 
Αποφάσισε λοιπόν να παραστεί στο σεµινάριο. Πιστεύεται µάλιστα πως στη διάρκειά του γνώρισε τυχαία και τη Σάρα.
Η Τζέσικα ήταν ακόµα εκεί όταν ο Ασάνζ έφυγε για φαγητό µε οµάδα φίλων. Μια πηγή δήλωσε πως η Τζέσικα ζήτησε να πάει παρέα, µια δεύτερη πως ο Ασάνζ την προσκάλεσε. Σε κάθε περίπτωση, η έλξη ήταν αµοιβαία. Μετά το γεύµα το ζευγάρι πήγε σινεµά, κατόπιν βόλτα στο πάρκο. Ο Ασάνζ έπρεπε να φύγει – είχε το πάρτι της Σάρα. Η Τζέσικα ζήτησε να ξαναβρεθούν.
Στη διάρκεια του πάρτι, ο Ασάνζ τηλεφώνησε στην Τζέσικα. Λίγες ώρες µετά, εκείνη υπερηφανευόταν σε φίλες για το φλερτ τους.Σχεδόν παράλληλα, η Σάρα φέρεται να έστειλε στο twitter ένα µήνυµα το οποίο προσπάθησε αργότερα να σβήσει: «Κάθοµαι έξω… σχεδόν παγωµένη, µε τα πιο κουλ άτοµα στον κόσµο. Φοβερό!».
Την επόµενη ∆ευτέρα η Τζέσικα τηλεφωνεί στον Ασάνζ,οι δυο τους συναντώνται στη Στοκχόλµη και αποφασίζουν να πάνε στο σπίτι της στο Ενκοπινγκ, 65 χλµ. µακριά. Ο Ασάνζ δεν έχει χρήµατα για το εισιτήριο του τρένου, δεν θέλει να χρησιµοποιήσει πιστωτική κάρτα. Η Τζέσικα πληρώνει και τα δύο εισιτήρια.
Σύµφωνα µε την κατάθεσή της, ο Ασάνζ χρησιµοποίησε προφυλακτικό –κάτι που δεν έκανε το επόµενο πρωί. Το ζευγάρι, εντούτοις, χώρισε φιλικά. Η Τζέσικα πλήρωσε το εισιτήριο της επιστροφής του στη Στοκχόλµη.
 
Ανησυχούσε όµως µήπως είχε κολλήσει κάποιο νόσηµα ή µήπως είχε µείνει έγκυος. Αποφάσισε λοιπόν να τηλεφωνήσει στη Σάρα και, από ό,τι φαίνεται, της εκµυστηρεύτηκε πως είχε κάνει σεξ µε τον Ασάνζ χωρίς προστασία. Μετά τη συζήτηση η Σάρα τηλεφώνησε σε έναν γνωστό του Ασάνζ και του είπε πως ήθελε να φύγει από το διαµέρισµά της.
 
Παρασκευή 20 Αυγούστου, η Σάρα και η Τζέσικα παρουσιάζονται σε αστυνοµικό τµήµα της Στοκχόλµης. Η αστυνοµικός καλεί µια βοηθό εισαγγελέα· εκείνη συµφωνεί πως ο Ασάνζ πρέπει να ανακριθεί. Η είδηση διαρρέει στον Τύπο, η αρµόδια εισαγγελέας όµως απορρίπτει την καταγγελία για βιασµό. Οι δύο γυναίκες προσέγγισαν αργότερα µια δικηγόρο µε ειδικότητα στα σεξουαλικά εγκλήµατα, τον Σεπτέµβριο η υπόθεση ξανάνοιξε.
 
«Οι καταγγελίες δεν στήθηκαν ούτε από το Πεντάγωνο ούτε από κανέναν», δήλωσε η Σάρα σε σουηδική εφηµερίδα. «Η ευθύνη για ό,τι συνέβη βαρύνει έναν άνδρα µε διεστραµµένη άποψη για τις γυναίκες,που δυσκολεύεται να αποδεχθεί τη λέξη “όχι”».
 
Σύµφωνα πάντως µε την «Daily Mail», η ίδια γυναίκα φέρεται να είχε αναρτήσει προ µηνών στην ιστοσελίδα της µια «πραγµατεία» µε τίτλο «7 βήµατα για νοµική εκδίκηση», όπου εξηγούσε πώς µπορεί µια γυναίκα να χρησιµοποιήσει τη ∆ικαιοσύνη ώστε να εκδικηθεί έναν άπιστο εραστή. Το «Βήµα 7» είχε ως εξής: «Φροντίστε ώστε το θύµα σας να υποφέρει όσο κι εσείς».
 
Από τις εφημερίδες “Τα Νέα” και “Daily Mail”
 

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ