Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικολόγοι:"Ο αραβικός κόσμος ζητάει δημοκρατία".

29.01.2011 | 09:17


Δημοκρατία είναι το ζητούμενο για τον αραβικό κόσμο,λένε σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι-Πράσινοι:
"Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών λαϊκών εκδηλώσεων οργής κι απελπισίας στον αραβικό κόσμο απέναντι σε δεσποτικά και αυταρχικά καθεστώτα, τα οποία τελούν υπό την προστασία δυτικών κυβερνήσεων που κόπτονται για τις δημοκρατικές ελευθερίες.
Στην Τυνησία η λαϊκή επανάσταση των γιασεμιών, στην Αίγυπτο όσοι αμφισβητούν τον «φαραώ» Μουμπάρακ, καθώς και στην Υεμένη, καθημερινοί άνθρωποι αρνούνται πια να υποφέρουν βλέποντας τις ζωές τους να ποδοπατούνται, το βιοτικό τους επίπεδο να συρρικνώνεται και το μέλλον τους να διαγράφεται πιο αβέβαιο παρά ποτέ. Την ίδια στιγμή οι εκλεκτοί του διεθνούς συστήματος γεμίζουν τα προσωπικά τους θησαυροφυλάκια .
Δεν μπορούμε παρά να στηλιτεύσουμε τον διεθνή παράγοντα για την εκκωφαντική σιωπή του να αναλάβει πρωτοβουλίες εξεύρεσης δημοκρατικών λύσεων. Ο φόβος κυριαρχίας του πολιτικού Ισλάμ δεν προσφέρει άλλοθι σε όσους διατείνονται ότι υποστηρίζουν τις δημοκρατικές αξίες.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες αυτές και την τήρηση όλων των διεθνών συμβάσεων περί προστασίας τους, τις οποίες έχουν υπογράψει και οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι δε βλέπουμε τις δημοκρατικές αξίες ‘α λα καρτ’. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους καθημερινούς ανθρώπους και στις αγωνίες τους και πιστεύουμε πως όλοι οι λαοί έχουν δικαίωμα στη δημοκρατία".
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ