ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρκία - Ρωσία: Υπαρκτός ο κίνδυνος πολέμου μεταξύ τους λέει ο Ολάντ
19.02.2016 | 22:22«Η Τουρκία έχει εμπλακεί στρατιωτικά στη Συρία. Εκεί, υφίσταται ένας κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος με τη Ρωσία και για αυτό ακριβώς το λόγο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί απόψε» είπε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.
Click4more: Ο Τσίπρας απειλεί με βέτο τη Σύνοδο για το Brexit εάν κλείσουν τα σύνορα
Ο Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε επιπλέον ότι «η Ρωσία δεν θα τα καταφέρει με το να υποστηρίζει μονομερώς τον (πρόεδρο της Συρίας) Μπασάρ αλ Άσαντ» και τάχθηκε υπέρ του να ασκηθούν «πιέσεις» στη Μόσχα προκειμένου να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για τη Συρία.
«Δεν θέλω να αποκλείσω τη Ρωσία από τη λύση. Εγώ ο ίδιος πήγα στη Μόσχα για να πω στον Βλαντίμιρ Πούτιν: "Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι ώστε να επιτευχθεί αυτή η πολιτική μετάβαση". (…) Όμως δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι την ίδια ώρα που διαπραγματευόμαστε, βομβαρδίζουν αμάχους» προσέθεσε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους.
«Πρέπει να πείσουμε τη Μόσχα να βρει μία πολιτική λύση, αυτό θα είναι καλύτερο και για τα ρωσικά συμφέροντα» προσέθεσε ο ίδιος.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
|
---|
Στην ίδια κατηγορία
-
22.04.2018 | 11:21
Ρωσία: Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια μετά από ανταλλαγή πυρών -
22.04.2018 | 10:53
Παρέμβαση Καμμένου για τις δηλώσεις Ερντογάν: Η λύση για ειρηνική συμβίωση είναι η απελευθέρωση των ομήρων -
22.04.2018 | 10:32
Επιμένει ο Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς! «Πρώτα τους 8…» -
22.04.2018 | 10:29
Στα «χέρια» της ΕΥΠ Τουρκικό σχέδιο για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο
ΣΧΟΛΙΑ