Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όλο και πιο πολιτικά τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

22.03.2011 | 16:37Την επέκταση της συνεργασίας των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης προς υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη τύπου.

   

Συγκεκριμένα ανακοίνωσαν:


 

* Τη διάθεση κλινών των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ και στην απογευματινή ζώνη λειτουργίας τους. Στο πλαίσιο αυτό θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας η οποία θα έχει σκοπό την ενημέρωση του ΕΚΑΒ για τη διαθεσιμότητα των κλινών των στρατιωτικών νοσοκομείων σε καθημερινή βάση. Μέχρι σήμερα τα 5 στρατιωτικά νοσοκομεία, πλην του ΝΙΜΤΣ, διαθέτουν στο ΕΚΑΒ περί τις 70 κλίνες στην πρωινή ζώνη, αριθμός ο οποίος με την επέκταση του μέτρου και το απόγευμα θα είναι πλέον αισθητά μεγαλύτερος, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο.

* Την πολυετή παραχώρηση 20 στρεμμάτων χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων δίπλα στο Αττικό νοσοκομείο για αξιοποίηση του χώρου. Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο οι εργασίες θα αρχίσουν αύριο το πρωί καθώς δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια.* Τη σύσταση επιτροπής εργασίας από στελέχη των δύο υπουργείων για αλληλοενημέρωση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στον τομέα των προμηθειών υγειονομικού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό, το σύστημα συνταγογράφησης των Ενόπλων Δυνάμεων Φίλιππος θα γίνει συμβατό με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας. Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος έχει διαπιστωθεί ότι το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών έχει επιτύχει πολύ καλές τιμές και υπενθύμισε το νόμο του υπουργείου, σύμφωνα με τον οποίο θα ακυρώνεται διαγωνισμός προμήθειας υλικού εάν στην εγχώρια αγορά βρεθεί συμφερότερη τιμή. Πολλές φορές, σχολίασε, είναι προσχήματα ποιοτικού χαρακτήρα οι διαφορές των τιμών.


*Την παραχώρηση εκτάσεως για την κατασκευή νοσοκομείου στη Χαλκίδα.

  

 * Την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ σε καύσιμα στην Αττική. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, το ετήσιο κόστος από τα καύσιμα ανέρχεται σε 5 εκατομμύρια ευρώ ενώ πλέον τα μέσα του ΕΚΑΒ θα αγοράζουν βενζίνη και πετρέλαιο σε σταθερές τιμές.

   

* Τη "φιλικότερη" χρέωση του ΕΣΥ για τις αεροδιακομιδές.

   

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εργάζεται στα στρατιωτικά νοσοκομεία έχει χαμηλές αποδοχές και το σύστημα βασίζεται κυρίως στη φιλοπατρία του.

  


  Ο κ. Λοβέρδος εξήγγειλε ότι φιλόδοξος στόχος του υπουργείου είναι η συνεχής εφημερία όλων των νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το 2013.

    Τέλος διευκρινίστηκε ότι δεν αλλάζει η υφιστάμενη συνεργασία των ασφαλιστικών ταμείων με τα στρατιωτικά νοσοκομεία. 

   

Της συνέντευξης προηγήθηκε σύσκεψη των δύο υπουργών στην οποία συμμετείχαν οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, οι διευθυντές των στρατιωτικών νοσοκομείων και του Υγειονομικού, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας και οι πρόεδροι του ΕΚΑΒ και του ΟΚΑΝΑ.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ