Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όλοι πλην ΑΚΕΛ ζητούν παραίτηση Χριστόφια.

05.10.2011 | 21:30
Όλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ ζητούν παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια και συγκρότηση μια νέας κυβέρνησης η οποία θα λάβει λαϊκή εντολή για να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο το οποίο θεωρούν πως η κυβέρνηση Χριστόφια και το ΑΚΕΛ την οδήγησε.

Ο ΔΗΣΥ με σημερινή του ανακοίνωση χαρακτήρισε «ανομιμοποίητη» την παρούσα κυβέρνηση και κάλεσε τα κόμματα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους «για να θωρακίσουν τα συμφέροντα του λαού», υποστηρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα πολιτικού πραξικοπήματος αλλά από την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμμένει «έχουμε υποχρέωση να πάρουμε μέτρα για να παρεμποδίσουμε πολιτικές οι οποίες είναι εις βάρος του λαού».

Το ΔΗΚΟ προτείνει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης και παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια. Μετά από αξιολόγηση της κατάστασης στα Συλλογικά του Όργανα, απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και στην κοινωνία προτείνοντας μια στρατηγική ευθύνης και πανεθνικής προσπάθειας ενώ τονίζει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του, προτείνοντας σχηματισμό κυβέρνησης «Εθνικής Σωτηρίας».

Τα κόμματα ζητούν την παραίτηση του Προέδρου «ανταποκρινόμενα στη γενική απαίτηση του λαού», δηλώνει ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης. Ιδού η Κύπρος, ιδού και ο λαός της να ερωτηθεί κατέληξε ο κ. Συλλούρης.

Σε βαθειά κρίση οδηγεί την Κύπρο η ευθεία αμφισβήτηση του πορίσματος της ερευνητικής επιτροπής για την έκρηξη στο Μαρί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, αναφέροντας ότι η ΕΔΕΚ θα κινηθεί αποφασιστικά και αυστηρά εντός των ορίων της συνταγματικής νομιμότητας ανταποκρινόμενη στο αίτημα του λαού για ανάληψη πολιτικών ευθυνών.

Παράλληλα, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος Δημήτρης Παπαδάκης ανέγνωσε την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, που συνεδρίασε έκτακτα σήμερα το πρωί για το θέμα και καλεί τον Πρόεδρο Χριστόφια σε παραίτηση.

Την εθελούσια παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας μέσα σε ένα κλίμα συναίνεσης, συνεργασίας και νηφαλιότητας και όχι αντιπαράθεσης, ζήτησε σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.
 

SigmaLive


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ