Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομπάμα-Πούτιν,πρόσωπο με πρόσωπο για τη Συρία

19.06.2012 | 09:02
Τον άμεσο τερματισμό της βίας στη Συρία ζήτησαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τις συνομιλίες που είχαν απόψε στο Λος Κάμπος του Μεξικού, στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20.
"Προκειμένου να μπει ένα τέλος στην αιματοχυσία στη Συρία ζητούμε τον άμεσο τερματισμό της βίας" αναφέρουν οι δύο ηγέτες στην κοινή ανακοίνωσή τους, τονίζοντας ότι συμφωνούν με την άποψη ότι "ο συριακός λαός θα πρέπει να μπορεί να επιλέγει το μέλλον του με ανεξάρτητο και δημοκρατικό τρόπο.
"Συμφωνούμε ότι χρειάζεται να σταματήσει η βία", δήλωσε ο Ομπάμα, καθισμένος δίπλα στον Πούτιν, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στις διαφωνίες που είχαν οι δύο χώρες στην αντιμετώπιση του συριακού ζητήματος.
Στο θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας που η ΗΠΑ θέλουν να εγκαταστήσουν στην Ευρώπη, κάτι που βρίσκει εντελώς αντίθετη τη Μόσχα, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να αναζητήσουν μια συμβιβαστική λύση για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. "Παρά τις αποκλίνουσες εκτιμήσεις, συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να αναζητούμε λύσεις", σημειώνεται στην ανακοίνωσή τους.
Παράλληλα, Ομπάμα και Πούτιν κάλεσαν το Ιράν να σεβαστεί τις δεσμεύσεις του και "να αποδείξει τους ειρηνικούς σκοπούς" του πυρηνικού προγράμματός του, σε μια περίοδο που οι διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη βρίσκονται σε νεκρό σημείο.
"Συμφωνούμε ότι το Ιράν πρέπει να κάνει σοβαρές προσπάθειες για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου όσον αφορά την αποκλειστικά ειρηνική φύση του πυρηνικού προγράμματός του. Για το σκοπό αυτό, η Τεχεράνη πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις της", επισήμαναν. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ