Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομπάμα με Δαλάϊ Λάμα και η Κίνα βράζει!

16.07.2011 | 01:11
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα δεχθεί σήμερα τον Δαλάι Λάμα στο Λευκό Οίκο και αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή του στην προσπάθεια επίλυσης των διαφορών για το Θιβέτ μέσω διαλόγου, ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία χθες.

   

Η συνάντηση θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει την αντίδραση της Κίνας.

   

«Η συνάντηση υπογραμμίζει την σθεναρή υποστήριξη του προέδρου στην διατήρηση της μοναδικής θρησκευτικής, πολιτισμικής και γλωσσικής ταυτότητας του Θιβέτ και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των θιβετιανών», αναφέρει ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα πριν από λίγο.

   

Νωρίτερα χθες ο κ. Ομπάμα επικρίθηκε από στελέχη του Κογκρέσου διότι δεν συναντήθηκε με τον Δαλάι Λάμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουάσινγκτον από τις αρχές Ιουλίου, με τους επικριτές του να τονίζουν ότι προσπάθησε να αποφύγει την ένταση με την Κίνα, που θεωρεί το θιβετιανό πνευματικό ηγέτη αυτονομιστή.

   

«Ο πρόεδρος θα υπογραμμίσει την διαρκή στήριξή του στον διάλογο ανάμεσα στους εκπροσώπους του Δαλάι Λάμα και την κινεζική κυβέρνηση για την επίλυση των διαφορών», αναφέρει το ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ