Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάϊντα ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Τουλούζη

22.03.2012 | 18:29
  Μια οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τις δολοφονίες στην Τουλούζη και κάλεσε τη Γαλλία να αναθεωρήσει την πολιτική της απέναντι στους μουσουλμάνους, την οποία χαρακτηρίζει "εχθρική".

   

Το κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο υπογράφεται από την οργάνωση Τζουντ-αλ-Χιλάφα ("Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου"). Στο παρελθόν η οργάνωση αυτή έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις στο Αφγανιστάν και το Καζακστάν.

   

Η ιστοσελίδα Shamikh που φιλοξενεί την ανακοίνωση δημοσιεύει τακτικά διάφορα κείμενα της Αλ Κάιντα.

   

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η σφαγή της Τουλούζης διαπράχθηκε από τον "Γιούσεφ τον Γάλλο", που χαρακτηρίζεται "ένας από τους ιππότες του Ισλάμ".

   

"Αυτή η ευλογημένη επιχείρηση κλόνισε τα σιωνιστικά-σταυροφορικά στηρίγματα σε όλο τον κόσμο (...) και εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη", τονίζει η οργάνωση που καλεί τη γαλλική κυβέρνηση "να ξανασκεφθεί την πολιτική της απέναντι στους μουσουλμάνους" και "να εγκαταλείψει τις εχθρικές τάσεις της απέναντι στο Ισλάμ", εκτιμώντας ότι μια τέτοια πολιτική θα φέρει στο Παρίσι "δυστυχία και καταστροφή".

   

Ο Μοχάμεντ Μέραχ, ο δράστης των επιθέσεων στην Τουλούζη και το Μοντομπάν, σκοτώθηκε σήμερα αφού πολιορκήθηκε επί 32 ώρες μέσα στο διαμέρισμά του από τις ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ