Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάει Τουρκία η Κλίντον

26.05.2012 | 07:20
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον αρχίζει την προσεχή εβδομάδα 8ήμερη περιοδεία στη Σκανδιναβία, τον Καύκασο και την Τουρκία, στη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες για θέματα ασφαλείας όπως το Ιράν και η Συρία καθώς επίσης για το περιβάλλον και την υγεία.
Ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι η Κλίντον αρχίζει την περιοδεία της, η οποία θα διαρκέσει από τις 31 Μαΐου ως τις 7 Ιουνίου, με επισκέψεις στη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, όπου θα έχει συνομιλίες κυρίως για θέματα που αφορούν το περιβάλλον.
Στη Νορβηγία και συγκεκριμένα στο Όσλο, η αμερικανίδα υπουργός θα μιλήσει σε διάσκεψη για την παγκόσμια υγεία την 1η Ιουνίου και στις 2 Ιουνίου θα επισκεφθεί το Τρόμσο στην Αρκτική όπου θα έχει συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή.
Μετά τη Σκανδιναβία, η Κλίντον θα ταξιδέψει στην Αρμενία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν όπου θα έχει συνομιλίες για "την περιφερειακή ασφάλεια, τη δημοκρατία, την οικονομική ανάπτυξη και την πάταξη της τρομοκρατίας".
Η Κλίντον θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στην Κωνσταντινούπολη, όπου στις 7 Ιουνίου θα μιλήσει σε φόρουμ για την πάταξη της τρομοκρατίας, ενώ θα έχει συνομιλίες με τούρκους αξιωματούχους για τη Συρία και το Ιράν. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ