Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Παιχνίδι" με τα απόρρητα Wikileaks

28.11.2010 | 11:09Από ώρα σε ώρα μετατίθεται η δημοσιοποίηση μέρους των απορρήτων εγγράφων της Wikileaks που από τη Παρασκευή το βράδυ αναμένονται κι ακαόμη δεν έχουν βγει Είναι σαφές ότι γίνεται διαπραγμάτευση αν και οι ΗΠΑ  λένε ότι αρνήθηκαν χθες κάθε διαπραγμάτευση με την Wikileaks για τη δημοσίευση αμερικανικών απορρήτων εγγράφων, τονίζοντας ότι η κατοχή από τον ιστότοπο αυτόν των απορρήτων αμερικανικών εγγράφων συνιστά παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας.

   

"Δεν θα διαπραγματευτούμε για τη δημοσιοποίηση των απορρήτων αμερικανικών εγγράφων, τα οποία παράνομα στην κατοχή σας", τονίζει ο νομικός σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χάρολντ Κοχ σε επιστολή του προς τον ιδρυτή της Wikileaks Τζούλιαν Ασάντζ και στο δικηγόρο του, το περιεχόμενο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα.

    "Οπως γνωρίζετε, εάν οποιοδήποτε από τα έγγραφα αυτά που δημοσιοποιείτε, διέρρευσε από αμερικανούς αξιωματούχους, ή από οποιονδήποτε μεσάζοντα χωρίς την κατάλληλη άδεια, αυτό έγινε παραβιάζοντας την αμερικανική νομοθεσία και χωρίς να υπολογιστούν οι σοβαρές συνέπειες της κίνησης αυτής", τονίζει στην επιστολή του ο Κοχ.

  

  "Η παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας συνεχίζεται για όσο διάστημα η Wikileaks έχει στην κατοχή της το υλικό αυτό", υπογραμμίζει.

    Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, ο Τζούλιαν Ασάντζ έστειλε επιστολή στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή στην οποία προσπαθεί να καθησυχάσει τους φόβους των ΗΠΑ ότι δημοσιοποίηση των εγγράφων αυτών θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπους.

    Στην επιστολή του, ο ιδρυτής της Wikileaks ζητεί πληροφορίες για τους ανθρώπους "που μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρό κίνδυνο" εξαιτίας των ενεργειών του ιστότοπου.

    "Παρά τη βούλησή σας να προστατεύσετε τους ανθρώπους αυτούς, κάνατε το αντίθετο και θέσατε σε κίνδυνο τη ζωή πάρα πολλών ανθρώπων", απαντά ο νομικός σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Ο Κοχ υποστηρίζει ότι η δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή "αναρίθμητων αθώων ανθρώπων", δημοσιογράφων, υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μπλόγκερς και στρατιωτών και ότι αποτελεί κίνδυνο για τις τρέχουσες στρατιωτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων κατά της τρομοκρατίας.
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ