Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παίζει με τη φωτιά η Άγκυρα.Κοντά σε σύγκρουση με το Ισραήλ.

06.09.2011 | 14:14
Οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ μέρα με την μέρα περνάνε σε πιο κρίσιμο επίπεδο και τα σύννεφα πολέμου πάνω από την Μεσόγειο πυκνώνουν κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα ακόμη και την χώρα μας και φυσικά την Κύπρο που ετοιμάζει τις έρευνες της για το φυσικό αέριο.
 
Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την πλήρη διακοπή των εμπορικών και στρατιωτικών σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ και προειδοποίησε ότι τα τουρκικά πλοία θα έχουν στο εξής "συχνότερη παρουσία στα ύδατα αυτά", αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο.
 
Αντιδρώντας στην άρνηση του Ισραήλ να ζητήσει συγνώμη για την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση που κατέληξε στον θάνατο εννέα τούρκων ακτιβιστών επί τους πλοίου Μαβί Μαρμαρά, ο τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι είναι πιθανόν να επισκεφθεί τη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της επίσκεψής του την ερχόμενη εβδομάδα στην Αίγυπτο, αλλά δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για την προοπτική αυτή.
 
"Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την αιγυπτιακή πλευρά για το θέμα. Τίποτε δεν έχει αποφασισθεί προς το παρόν", δήλωσε στην Αγκυρα σε δημοσιογράφους.
 
Πίσω φυσικά από τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού για την συγγνώμη που ζητάει κρύβεται η συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ για τις έρευνες για εντοπισμού φυσικού στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.
 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ