Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παπανδρέου εναντίον Ερντογάν

20.07.2011 | 22:17
Ως απόδειξη της ουσίας του Κυπριακού προβλήματος που είναι η τουρκική εισβολή και κατοχή, χαρακτηρίζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του, με αφορμή τη συμπλήρωση 37 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. 

   

"Στις 7 Ιουλίου στη Γενεύη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον τουρκοκύπριο ηγέτη κ. ΄Ερογλου να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες εξεύρεσης συνολικής συμφωνίας αλλά και προετοιμασίας της κοινής τους γνώμης για τους αμοιβαίους συμβιβασμούς που αυτή προϋποθέτει. Θα περίμενε κανείς, ο Τούρκος πρωθυπουργός να ενθαρρύνει τους Τουρκοκυπρίους σε αυτή την κατεύθυνση. Αντιθέτως, στις 19 Ιουλίου επέλεξε να τους αποθαρρύνει, με δηλώσεις εν είδει τελεσιγράφου", επισημαίνει ο πρωθυπουργός. 

   

"Δηλώσεις που", όπως προσθέτει, "αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η ουσία του Κυπριακού προβλήματος είναι η τουρκική εισβολή, η κατοχή και ο εποικισμός. Υπονομεύουν επίσης την πολιτική αξιοπιστία διακηρύξεων της τουρκικής ηγεσίας περί βούλησής της για μετάβαση σε μια νέα εποχή «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονές της".

   

Ο κ. Παπανδρέου, με αφορμή την επέτειο της εισβολής, απευθύνει "χαιρετισμό στον Κυπριακό Ελληνισμό, ολόκληρο τον Κυπριακό λαό και την νόμιμη κυβέρνησή του, επαναδιατυπώνοντας την πίστη του για αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο σύντομα".

   

"Η πολυδοκιμασμένη αντοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αποφασιστικότητά της, εδώ και τριάντα επτά χρόνια, να μην υποκύψει στην απειλή της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής, εγγυώνται την αίσια έκβαση της μακρόχρονης και δίκαιης προσπάθειάς της", συμπληρώνει.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ