Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περίεργη σύλληψη Γερμανού δημοσιογράφου στον Έβρο.

08.01.2011 | 05:47
Τη περιοχή όπου το ΓΕΣ προχώρησε σε διαπλάτυνση των αντιαρματικών τάφρων, φωτογράφιζε ο Γερμανός δημοσιογράφος Gorg Uwe Heuer 46 ετών,που συνελήφθη στην παραμεθόριο περιοχή Καστανέων - Νέας Βύσσας στον Εβρο .
Πρόσφατα στη περιοχή ολοκληρώθηκε η διαπλάτυνση των τάφρων από 24 σε 30 μέτρα ,έργο που εκτός από την επιχειρησιακή του χρησιμότητα αναμένεται ότι θα αποτελέσει ένα επιπλέον εμπόδιο για την είσοδο λαθρομεταναστών.

   
Ο 46χρονος δημοσιογράφος εντοπίστηκε από Ελληνες συνοριοφύλακες του τμήματος συνοριακής φύλαξης Ορεστιάδας, οι οποίοι περιπολούσαν στο πλαίσιο των Κοινών Ομάδων Ταχείας Επέμβασης (RABITS) με τα κλιμάκια της Frontex, την ώρα που εκινείτο με ΙΧ αυτοκίνητο πάνω στην οριογραμμή των χερσαίων συνόρων σε χώρους όπου υπάρχουν περιορισμοί και απαγορεύσεις πρόσβασης, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας. 

   
Στην κατοχή του δημοσιογράφου βρέθηκε μια φωτογραφική μηχανή με φωτογραφικό υλικό, η οποία κατασχέθηκε.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ``δεν τήρησε τους προβλεπόμενους κανόνες πρόσβασης και τις διαδικασίες δημοσιογραφικής κάλυψης που έχουν δημοσιοποιηθεί και προϋποθέτουν ειδική άδεια απο τις ελληνικές αρχές``. 

   
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ορεστιάδας, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο για την άλλη Παρασκευή και τον άφησε ελεύθερο. 

    Ο δημοσιογράφος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων.

    Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο Gorg Uwe Heuer και εργάζεται στην καθημερινή εφημερίδα του Αμβούργου "Ηamburger Αbendblatt" του δημοσιογραφικού συγκροτήματος "Axel Springer Verlag" που εκδίδει και άλλα έντυπα, όπως οι εφημερίδες "Ντι Βελτ" και "Μπιλντ". 


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ