Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πληροφορίες για δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Διαψεύδει η Άγκυρα

16.08.2011 | 18:25

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Άγκυρα με την είδηση που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, πως η Τουρκία θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, μετακινώντας μονάδες του τουρκικού στρατού, προκειμένου, όπως να αποτρέψει την οποιαδήποτε αιφνιδιαστική διείσδυση μονάδων του συριακού στρατού, οι οποίες ενδεχομένως να κυνηγούν αντικαθεστωτικούς.
Η πληροφορία λίγες ώρες μετά διαψεύστηκε, από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας όμως η ανησυχία παραμένει καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αιφνιδιαστικά κάλεσε στο γραφείο του τους πρέσβεις του Ιράν και των ΗΠΑ.
Κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους της διαρροής αυτής τη πληροφορίας αλλά ούτε των συναντήσεων του τούρκου πρωθυπουργού. Πάντως η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται πως κάτι ετοιμάζει και σε σχέση με τη Συρία αλλά και με την καταπολέμηση του PKK.
O Eρντογάν σε δηλώσεις του για το PKK δήλωσε πως «το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο, μετά το Ραμαζάνι θα υπάρξουν εξελίξεις» ενώ παράλληλα στον τουρκικό τύπο γράφονται σενάρια για πιθανή επιχείρηση της Τουρκίας περάν των συνόρων στο Βόριο Ιράκ και την μεταφορά επιπλέον ειδικών Δυνάμεων, στις πόλεις της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ