Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλοία του Ιράν στη Μεσόγειο,για πρώτη φορά από το 1979.Δείτε το βίντεο.

23.02.2011 | 18:00
Δύο ιρανικά πολεμικά πλοία εισήλθαν  στα νερά της Μεσογείου μετά από το πέρασμά τους από τη Διώρυγα του Σουέζ, έγινε γνωστό από την Αρχή επόπτευσης της Διώρυγας.

   

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα το πρωί τη διεθνή κοινότητα να ενεργήσει "με αποφασιστικότητα" κατά της ιρανικής ναυτικής αυτής αποστολής, που χαρακτηρίστηκε από το Ισραήλ ως "προβοκάτσια".

   

Τα δύο πλοία προερχόμενα από την Ερυθρά Θάλασσα πέρασαν σήμερα την αυγή από τη Διώρυγα κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από την Ισλαμική Επανάσταση στο Ιράν το 1979. 

   

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Fars τα πλοία είναι το Kharg, ένα πλοίο ανεφοδιασμού 33 χιλιάδων τόννων, και το lvand, μια φρεγάτα παρακολούθησης. Και τα δύο είναι βρετανικής κατασκευής. Το πρώτο μεταφέρει 250 άτομα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και τρία ελικόπτερα ενώ το δεύτερο είναι εξοπλισμένο με τορπίλλες και με πυραύλους.

  


 

Τα δύο πλοία πραγματοποιούν "μια επίσκεψη ρουτίνας" που θα τα οδηγήσει έως τη Συρία, ανέφερε ήδη από την Κυριακή μια ιρανική διπλωματική πηγή.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο ιρανικά πολεμικά πλοία θα επιστρέψουν και θα ξαναπεράσουν τη Διώρυγα στις 3 Μαρτίου.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ