Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιοι στρατιωτικοί θα μπουν σε "βαρέα και ανθυγιεινά";

23.08.2011 | 09:41

Ποιος θα κρίνει ποιοι στρατιωτικοί δικαιούνται να ενταχθούν σε βαρέα και ανθυγιεινά; Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι.Κοραντή ο ΥΕΘΑ αρκέστηκε να αναφέρει ότι "αναμένονται τα σχετικά νομοθετήματα". Το ερώτημα είναι θα έχει το ΥΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία λόγο στο ποιοι πρέπει να ενταχθούν σ΄ αυτές τις κατηγορίες; Η λογική λέει ναι,αλλά από την άλλη σ΄ αυτούς τους 22 μήνες ,πότε επικράτησε η λογική σε θέματα που έχουν σχέση με τους στρατιωτικούς;

Για να βγάλετε -αν βγάλετε- συμπέρασμα διαβάστε επί λέξη τι είπε ο ΥΕΘΑ στην απάντησή του:

"Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ισχύει ειδικό μισθολόγιο λόγω της ιδιομορφίας και των συνθηκών της φύσης του επαγγέλματος τους. Επιπλέον τούτου, για τα στελέχη που τελούν σε κατάσταση πτητικής ενέργειας, εν ενεργεία αλεξιπτωτιστή, υποβρυχίου καταστροφέα, εκκαθαριστή ναρκοπεδίων και λοιπών ειδικοτήτων υψηλής επικινδυνότητας, έχει θεσπιστεί κατά περίπτωση αντίστοιχο επίδομα λόγω επικινδυνότητας.
Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό σύστημα, έχει προβλεφθεί για συγκεκριμένες κατηγορίες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που η εργασία τους παρουσιάζει υψηλή επικινδυνότητα (ιπτάμενοι, αλεξιπτωτιστές, υποβρύχιοι καταστροφείς, ναρκαλιείς κλπ), ο χρόνος υπηρεσίας τους να λογίζεται διπλάσιος υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 41 του ΠΔ 169/2007, όπως έχει τροποποιηθεί με την παρ. 6 του άρθρου 20 του Ν. 3865/2010.
Για τους στρατιωτικούς που κατατάσσονται από 01-01-11 και μετά, που με βάση το άρθρο 2 παρ. 1 του Ν.3865/10 θα πρέπει να υπαχθούν στην ασφάλιση του ΙΚΑ στην οποία υφίσταται διαχωρισμός επαγγελμάτων σε απλά και σε βαρέα ανθυγιεινά, εκκρεμεί η έκδοση επόμενων νομοθετημάτων με βάση τα οποία θα ρυθμίζονται όλες οι λεπτομέρειες υπαγωγής τους και κατά συνέπεια και αυτές της ένταξής τους ή μη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ανάλογα με την επικινδυνότητα και το ανθυγιεινό της εργασίας τους, σε συνδυασμό βέβαια με τις ρυθμίσεις του ισχύοντος κανονισμού ένταξης στα επαγγέλματα αυτά". 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ