Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική αντιπαράθεση για τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.

22.12.2010 | 06:12
Η περιπέτεια δεν έλειψε ποτέ από το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. Ούτε εκείνο,το θρυλικό που διέπρεψε στο πόλεμο,ούτε και στο σύγχρονο που χθες πολιτική και στρατιωτική ηγεσία υποδέχτηκε στο Ναύσταθμο.

Η συζήτηση περί των τεχνικών προβλημάτων που υπήρξαν στο υποβρυχίο συνεχίστηκε μέχρι και στη τελετή υποδοχής του στη Σαλαμίνα ,με αφορμή δημοσίευμα που υποστήριζε ότι ακόμη και στο ταξίδι της επιστροφής του από το Κίελο παρουσίασε κάποιο πρόβλημα. Αν και το δημοσίευμα διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το ΓΕΝ .λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίησή του,έδωσε μια πολύ ωραία αφορμή στα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιπαρατεθούν με τη κυβέρνηση. Η πιο «σκληρή κόντρα» έγινε μεταξύ του ΛΑΟΣ του υπουργείου Άμυνας.
“Ο ΛΑ.Ο.Σ. είχε επιμείνει τόσο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όσο και στην Ολομέλεια να ζητηθεί η διαβεβαίωση του Αρχηγού ΓΕΝ ότι είχε εξετασθεί το υποβρύχιο Παπανικολής και είχε βρεθεί πλήρως αξιόπλοο.Ο Αρχηγός πλέον είναι έκθετος.Γνωρίζει πολύ καλά από τον Κώδικα Τιμής τι πρέπει να πράξει”,λέει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ,που ουσιαστικά ζητά τη παραίτηση του Α/ΓΕΝ !

Η απάντηση του ΥΕΘΑ αρνείται κατηγορηματικά το όποιο πρόβλημα κάνοντας λόγο για δημαοιογραφικά φληναφήματα:
«Παρακαλείται το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ να επικοινωνήσει με τον βουλευτή Επικρατείας του ΛΑΟΣ Πρέσβη κ. Κοραντή, ο οποίος εκπροσώπησε σήμερα το απόγευμα το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στην τελετή επίσημης εισδοχής του «Παπανικολή» στη δύναμη του Στόλου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Αρχηγό του ΓΕΝ, τον Αρχηγό του Στόλου, τον Διοικητή Υποβρυχίων και τον Κυβερνήτη του «Παπανικολής», σε σχέση με την ποιότητα, το αξιόπλοο και το αξιόμαχο του πιο σύγχρονου και αξιόπιστου σκάφους του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Είναι επίσης προφανές, ότι το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ δεν έχει ενημερωθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του για τα όσα σχετικά με το «Παπανικολής» - με αφορμή χθεσινά δημοσιογραφικά φληναφήματα- και την κατάστασή του ειπώθηκαν σήμερα το πρωί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων της Βουλής, παρισταμένου -μεταξύ άλλων- και του Αρχηγού του ΓΕΝ, συνεδρίαση στην οποία εκπροσωπήθηκε βεβαίως ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, χωρίς να θέσει κανένα ζήτημα είτε προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είτε προς την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, που τιμά το ρόλο της και περιβάλλεται με την απόλυτη εμπιστοσύνη της Πολιτείας».

Καλορίζικο το υποβρύχιο!


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ