Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πόσο πάει η Λιβύη"; Ο Τσίπρας ζητάει το λογαριασμό για την ελληνική εμπλοκή.

29.03.2011 | 00:48
Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών για το κόστος εμπλοκής της Ελλάδος στον πόλεμο της Λιβύης, κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

   

Στο κείμενο γίνεται λόγος για "ανεύθυνη, επικίνδυνη και αντισυνταγματική εμπλοκή της χώρας μας", η οποία, όπως υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας, θα έπρεπε να είχε μείνει μακριά από τον πόλεμο και να συμμετάσχει μόνο σε πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες.

   

"Ενώ ζούμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, ενώ καταπατώνται κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων στο όνομα του μνημονίου, η κυβέρνηση επιμένει να συμμετέχει σε επέμβαση με σημαντικό οικονομικό κόστος για τη χώρα μας, με πρόσχημα την απομάκρυνση του Μουαμάρ Καντάφι, με τον οποίο μέχρι πρόσφατα ο Γιώργος Παπανδρέου αντάλλασσε ασπασμούς και θερμούς εναγκαλισμούς", αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

   

Ακόμα, υποστηρίζει ότι "η Ελλάδα καλείται να διαθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά για την διάθεση μιας φρεγάτας, ενός ιπτάμενου ραντάρ, ελικοπτέρων και 4 F-16, ενώ το κόστος θα πολλαπλασιαστεί αν το ΝΑΤΟ αποφασίσει να εμπλακεί άμεσα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ