Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Που πάει και γιατί το Πίρι Ρέϊς.

23.09.2011 | 15:28
Από τη Σμύρνη στη Μερσίνα θα πάει σε πρώτη φάση το Πίρι Ρέϊς. Απο εκεί ,απέναντι από τη Κύπρο,θα αρχίσει τις "βόλτες" του αρχικά βόρεια του νησιού. Οι δυνατότητες του πλοίου είναι πια ξεπερασμένες και οι έρευνες που μπορεί να κάνει περιορισμένες.

Ο πλους του Πίρι Ρέϊς είναι ένα μήνυμα της Άγκυρας,ότι δεν το βάζει κάτω. Παρά τη σταθερή στάση των ΗΠΑ υπέρ της Κύπρου στο θέμα των ερευνών για φυσικό αέριο και παρά τις "συστάσεις" Ομπάμα να ρίξει τους τόνους, ο Ερντογάν δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει το παιχνίδι με τη φωτιά.

Προφανής στόχος να δηλώσει παρούσα η Τουρκία,στη περιοχή και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημείο όπου το γεωτρύπανο της Noble Energy,συνεχίζει να τρυπά. Η Τουρκία δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα μείνει εκτός της μοιρασιάς των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και αύριο στη περιοχή του Καστελόριζου και του Αιγαίου.

Αν ο Ερντογάν συνεχίσει την ίδια επιθετική τακτική ίσως και να πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει στην ιδέα. Προς το παρόν τουλάχιστον τα νταηλίκια και οι λεονταρισμοί δεν φαίνεται να τον οδηγούν πουθενά και σίγουρα τον απομακρύνουν από τους στοχους του.

Στην Αθήνα ανησυχούν και παρακολουθούν προσεκτικά τις κινήσεις της Άγκυρας. Ο εκνευρισμός των Τούρκων φαίνεται και από τις πληροφορίες που διαχέουν στον Τύπο τους. Τις τελευταίες ημέρες τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας έχουν κινητοποιήσει σχεδόν το σύνολο του τουρκικού στόλου. Κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ