Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πούτιν-Ερντογάν: τι είπαν στη συνάντηση που είχαν

21.07.2012 | 08:01
Το περιεχόμενο της  συζήτησης Ερντογάν  με τους Ρώσους για Συρία υποστηρίζε ότι αποκαλύπτει η  εφημερίδα Hurriyet. Πρόκειται για το κύριο θέμα της εφημερίδας  που έχει τίτλο «Τα πρακτικά του Κρεμλίνου : η Hurriyet  έχει τις λεπτομέρειες των απόψεων επί της Συρίας που η τούρκικη πλευρά παρουσίασε στους Ρώσους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Τετάρτης του πρωθυπουργού Ερντογάν με το Ρώσο πρόεδρο Πούτιν». 
Στο σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα δίνει κάποιες λεπτομέρειες απ’ όσα διημείφθησαν  στη συνάντηση.

Η σημαντικότερη πληροφορία που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι,όπως μεταδίδεται από διπλωματικόυς κύκλους,  ότι η Τουρκία δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είχε συγκεκριμένη πρόταση για την μεταβατική κατάσταση στη Συρία μετά την αποπομπή του Ασάντ.  Η μεταβατική περίοδος , φέρεται να είπαν οι Τούρκοι αξιωματούχοι , μπορεί να ανατεθεί σε εκπρόσωπο  του καθεστώτος που δεν έχει παίξει κάποιο ρόλο στο αιματοκύλισμα και που θα γινόταν δεκτός και από την αντιπολίτευση.

Ακόμα, οι Τούρκοι αξιωματούχοι επεσήμαναν την αυξανόμενη βία και το ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις τους για την αποπομπή του Ασάντ από τις ντόπιες δυνάμεις και όχι από μια ξένη εισβολή.  Ακόμα, αναφέρει  το ρεπορτάζ,  η τουρκική πλευρά προειδοποίησε ότι η κλιμάκωση της βίας στη Συρία  μπορεί να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο, που θα μπορούσε να έχει διεθνείς επιπτώσεις και υπογράμμισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη ήταν αναγκαίο να επέμβουν. Είπαν ακόμα ότι ανησυχούν και για τις επιπτώσεις των εξελίξεων σε χώρες όπως ο Λίβανος και η Ιορδανία.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Sabah  η οποία γράφει ότι η Τουρκία υποστήριξε ότι στο όργανο που θα αναλάμβανε να φέρει εις πέρας την  μεταβατική διαδικασία θα μπορούσαν να συμμετέχουν και εκπρόσωποι του κόμματος BAATH.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ