Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πράσινο φως άναψε ο Άρειος Πάγος για το συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις

10.06.2011 | 16:18
Η απόφαση – τομή της ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι σαφέστατη: “ Οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις μπορούν να συνδικαλίζονται σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα και όχι σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982”
 
Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συσταθούν σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως πολιτισμικοί, οικολογικοί και άλλοι σύλλογοι, τα οποία σαφώς θα εξυπηρετούν ανάγκες των συνδικαλιζόμενων. Δεν μπορούν να συσταθούν σωματεία με τη μορφή που υπάρχουν σε άλλους κλάδους εργασίας, αφού ο 1264 του 82 προϋποθέτει ότι οι εργαζόμενοι στις ΕΔ, πρέπει να συνδέονται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, κάτι που φυσικά στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει.
 
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της, δέχθηκε μερικώς την εισήγηση του αρεοπαγίτη κ. Χάρη Δημάδη για τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τέλος να αναφέρουμε ότι η ολομέλεια έκρινε πως οι υπηρετούντες μπορούν να ιδρύσουν Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και αναίρεσαν την απόφαση του Εφετείου που είχε αποφανθεί αρνητικά


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ