Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρέσβης ΗΠΑ στην Αθήνα:"Οι υπερπτήσεις των Τούρκων δεν βοηθούν στο καλό κλίμα"

07.04.2011 | 00:58
Προσεκτικά και ¨χλιαρά" επικριτικός έναντι της Άγκυρας για τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά εμφανίζεται ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Σμιθ, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινής της Κυριακής».

Ο κ Σμιθ σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν σαφής στο Ερζερούμ λέγοντας ότι δεν τις βρίσκει χρήσιμες και προσθέτει «έχουμε ενθαρρύνει όλους να απέχουν από κάθε προκλητική ενέργεια που καθιστά πιο εύφλεκτη την κατάσταση και δυσχεραίνει την επίτευξη προόδου. Αυτό αφορά και τις υπερπτήσεις.

Υπερπτήσεις ή ακόμη και αποστολές πλοίων σε συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές δεν βοηθούν στη δημιουργία σωστού κλίματος».

   

Ερωτηθείς για το θέμα του Καστελόριζου που έθιξε πρόσφατα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και στην παρατήρηση ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως το Καστελόριζο είναι μέρος των Δωδεκανήσων και του Αιγαίου δηλώνει «Ήταν μέρος των Δωδεκανήσων που δόθηκαν από την αρχή στην Ελλάδα. Πάντως υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να επιλυθούν από τις δυο πλευρές και γι αυτό ενθαρρύνουμε το διάλογο».

   

Δηλώνει ότι ελπίζει πως η Χίλαρυ Κλίντον θα έλθει ως το τέλος του έτους στην Ελλάδα, δεν αποκλείει να έλθει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην Αθήνα για τους Special Olympics και τονίζει ότι οι ΗΠΑ θα είναι από τους πρώτους που θα αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ, με όποιο όνομα συμφωνηθεί ανάμεσα στις δυο πλευρές.  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ