Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προβληματισμός για τα F-16,μετά το ατύχημα στη Λάρισα

19.01.2012 | 16:35


Μεγάλος προβληματισμός από το πρωτοφανές συμβάν με F-16 στη Λάρισα! Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιου είδους περιστατικό,το οποίο δεν έλαβε δραματικές διαστάσεις χάρη στην ετοιμότητα που έδειξαν οι χειριστές του διθέσιου αεροσκάφους. Αν δεν υπήρχε αυτό το στοιχείο,τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο άσχημα.

Το αεροσκάφος ήταν της παρτίδας block 52+ και αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία,αφού πρόκειται για αεροσκάφη που παρελήφθησαν το 2003-2004. Οι πρώτες πληροφορίες δεν αφήνουν οποιοδήποτε υπονοούμενο για λάθος χειρισμό και επισημαίνουν ότι όλα εντός κόκπιτ έδειχναν κανονικά. Δηλαδή η ένδειξη “κλειδώματος” των τροχών ήταν αναμμένη.

Συνεπώς το ενδιαφέρον στρέφεται στο αεροσκάφος,το οποίο πάντως δεν χρειάζεται …εκσυγχρονισμό ,όπως γράφτηκε λίγη ώρα μετά τη παρολίγο τραγωδία στη Λάρισα! Είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί περιμένουν “στη γωνία” και με επιχείρημα την οικονομική κρίση προωθούν πρόταση εκσυγχρονισμού των F-16. Πρόταση που αντιμετωπίζεται τουλάχιστον με σκεπτικισμό από την ΠΑ.

Ασφαλώς το τι έφταιξε θα προκύψει από τη διερεύνηση που θα γίνει,όλα όμως δείχνουν ότι η εκδοχή της τεχνικής δυσλειτουργίας,είναι η πιθανότερη.

Η φωτογραφία είναι από παλαιότερο ατύχημα F-16 στο εξωτερικό,όπου δεν είχε κατέβει ο μπροστινός τροχός. Παρόλα αυτά το αεροσκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου. Οι "δικοί" μας το κράτησαν εντός διαδρόμου,προσγιεώνοντάς το στις...δεξαμενές καυσίμου!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ