Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προκαλεί η Τουρκία: Καπρίτσιο της Κύπρου το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων!

16.03.2016 | 14:31
Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφή για το προσφυγικό, η Τουρκία προκαλεί ξανά και χαρακτηρίζει "καπρίτσιο" της Κύπρου την άρνηση της Λευκωσίας να συναινέσει στο άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων ώστε να δεχτεί η Άγκυρα τη συμφωνία με την Ε.Ε.!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επιτρέψει στο «καπρίτσιο» της Κύπρου να τορπιλίσει την συμφωνία με την Τουρκία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Όταν έχει γίνει ένα βήμα προς μία λύση, όταν έχει επιτευχθεί συμφωνία επί ενός πακέτου, δεν πρέπει να επιτραπεί να καταρρεύσει ολόκληρο το οικοδόμημα από το καπρίτσιο ενός κράτους μέλους της ΕΕ», τόνισε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας αναφερόμενος στο σχέδιο συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης που θα συζητηθεί κατά τη Σύνοδο Κορυφής της 17ης και 18ης Μαρτίου.

Όλα αυτά ένα 24ωρο αφού ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης επέμεινε στην θέση ότι, εφόσον η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δεν τίθεται θέμα ανοίγματος κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Νταβούτογλου, με τις οποίες φαίνεται η Τουρκία να εμμένει στην πρόταση της για άνοιγμα κεφαλαίων, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι «και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τις δικές της θέσεις». «Αν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως προκύπτουν από το Πρωτόκολλο της Άγκυρας και γενικότερα από το διαπραγματευτικό πλαίσιο, δεν τίθεται θέμα να ανοίξουν κεφάλαια», τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ