Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προκαλούν! Ο Τούρκος αντιπρόεδρος στη Θράκη για να προσευχηθεί! Φόβοι για επεισόδια με τη Χρυσή Αυγή

14.08.2012 | 00:01
Επίσκεψη στην Δυτικά Θράκη θα πραγματοποιήσει ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης κ. Μπεκίρ Μποζντάγ με αφορμή  την προσευχή του Μπαϊραμίου μεταξύ 17-19 Αυγούστου . Όπως γράφει  Vatan θα κάνει τηνπροσευχή του  με τους <<ομογενείς>> στο χωριό Εχινος κοντά στην Κομοτηνή.

Η εφημερίδα γράφει ότι ο  Μποζντάγ ο οποίος είναι υπεύθυνος και για τους τούρκους του εξωτερικού στις 17 Αυγούστου θα μεταβεί στην Κομοτηνή όπου θα συναντηθεί με τους <<ομογενείς>> - έτσι λένε οι Τούρκοι  συλλήβδην όλους τους μουσουλμάνους της περιοχής, Πομάκους ,Τσιγγάνους- και θα επισκεφθεί τους Συνδέσμους που ίδρυσαν . Στην συνέχεια θα κάνει το γεύμα Ιφτάρ μαζί με τους <<ομογενείς>> στο χωριό Φιλλύρα (Σιρκελί ) . Στις 18 Αυγούστου θα μεταβεί στην Ξάνθη όπου θα έχει επαφές και θα επισκεφθεί το Δήμο Μ'ηκης (Μουσταφτσοβα ) όπου θα γευματίσει μαζί με τους <<ομογενείς>> στο χωριό Κένταυρος .
 
Ο κ. Μποζντάγ στις 19 Αυγούστου θα κάνει την προσευχή του Μπαϊραμίου στο χωριό Εχινος.Στην συνέχεια θα λάβει μέρος σε ζωντανή εκπομπή της ΤRΤ Τurk . Στη επίσκεψη Μποζντάγ στην Δυτική Θράκη αναμένεται να λάβουν μέρος οι βουλευτές του ΑΚΡ που κατάγονται από την Δυτική Θράκη, Μεχμέτ Μουεζίνογλου και Χακάν Τσαβούσογλου, καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τούρκων του Εξωτερικού και Συγγενικών Κοινωνιών , Κεμάλ Γιουρτάς και ο Πρόεδρος του ΤΙΚΑ (Δ/νση Συνεργασίας και Ανάπτυξης) Σερντάρ Τσάμ .

Η εφημερίδα γράφει - άγνωστο με τι στοιχεία-  ότι  κατά την επίσκεψη του κ. Μποζντάγ στην Δυτική Θράκη θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφάλειας <<έναντι πιθανών διαμαρτυριών της φασιστικής ομάδας της Χρυσής Αυγής>> .
 
Στο μεταξύ γεύμα Ιφτάρ παρατέθη  κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα με συμμετοχή μουσουλμάνων Δυτικής Θράκης  και Τούρκων, γράφει η  Yeni Safak.

Με τον τίτλο «Ιφτάρ αδελφοσύνης στο μηδενικό σημείο» γράφει ότι ο «Σύνδεσμος Αλληλεγγύης «Τούρκων» Δυτικής Θράκης» οργάνωσε πρόγραμμα Ιφτάρ ( γεύμα μετά την διακοπή της καθημερινής νηστείας κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου» , στην Κεσάνη που είναι κοντά στο μηδενικό σημείο των ελληνοτουρκικών συνόρων. Στο γεύμα έλαβαν μέρος 800 άτομα από την Δυτική Θράκη και από διάφορες πόλεις της Τουρκίας.
 
Στο γεύμα Ιφτάρ παρέστησαν οι «μουφτήδες» της  μειονότητας από την Δυτική Θράκη Ιμπραχήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ καθώς επίσης οι βουλευτές Αϊχάν Καραγιουσούφ και Αχμέτ Χατζηοσμάν , ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ , οι βουλευτές του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου και Μεχμέτ Μουεζίνογλου και ο βουλευτής του CHP Κεμάλ Ντεγιρμένντερελί.
 
Ο Ιμπραχήμ Σερίφ κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην ευφορία του μήνα του Ραμαζανίου και χαρακτήρισε ως πλούτο και ευφορία την συμμετοχή 500 ατόμων από την Δυτική Θράκη στο γεύμα Ιφτάρ. Ο Σερίφ είπε αν αυτό ήταν κανονικό γεύμα ίσως να μην ερχόταν ούτε 50 άτομα .
  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μεγάλο "φάουλ" της Τουρκίας στη Θράκη.Εμπράκτως "βαφτίζει Τούρκους" τους μουσουλμάνους

Η Τουρκία απαγόρευσε την αγορά ακινήτων σε Έλληνες.

"Πανηγύρι"Τούρκων για την επιστολή Μουσουλμάνων Θράκης! 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ