Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσγειώθηκαν τα C-130.Πυροβολήθηκε διπλωματικός υπάλληλος στη Λιβύη!

25.02.2011 | 06:34
Υπάλληλος της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη,πυροβολήθηκε,αλλά ευτυχώς τα τραύματά του είναι ελαφρά.

Στο δεύτερο ελληνικό C-130 της ΠΑ  που προσγειώθηκε στις 00.27 επέβαιναν 83 επιβάτες από την Τρίπολη, μεταξύ των οποίων, όπως ανακοίνωσε ο γ.γ του ΥΠΕΞ Γ. Ζέπος, ήταν  και ο Έλληνας υπάλληλος της πρεσβείας που έχει τραυματιστεί στον ώμο και στο πόδι από πυροβολισμούς που δέχθηκε χθες το απόγευμα. Ωστόσο η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Το τρίτο C-130 με 45 επιβαίνοντες από την Σύρτη προσγειώθηκε στη 01.23 και έτσι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο επαναπατρισμός των Ελλήνων της Λιβύη.Ανά τρεις σχεδόν ώρες προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο τα αεροσκάφη της Π.Α. που μετέφεραν τους συμπατριώτες μας μακριά από την κόλαση της Λιβύης που σπαράσσεται από τον εμφύλιο.

" Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τις ένοπλες δυνάμεις μας και τον κόσμο που υπηρετεί αυτό το κράτος ", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλης, κατά την άφιξη και του δεύτερου C-130 με 83 επιβαίνοντες, από την Τρίπολη.Δέκα Έλληνες βρίσκονται στην έρημο της περιοχής Τζιάλο στη Λιβύη καθώς και ομάδα Κυπρίων και πολιτών από άλλες χώρες της ΕΕ. Τώρα γίνονται προσπάθειες σε συντονισμό και με τις κυβερνήσεις των άλλων χωρών, ώστε να πετύχει τον επαναπατρισμό τους.


Η επιχείρηση των τριών μεταγωγικών της ΠΑ ήταν εξαιρετικά δύκολη αλλά η εκτέλεσή της έγινε με άριστο τρόπο από τα πληρώματα της ΠΑ. Πρόκειται για τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες επιτυχημένη αποστολή των αεροπόρων που αποδεικνύουν ότι δίκαια συγκαταλέγονται στους κορυφαίους του κόσμου.

Εκτός από το ...κυβερνητικό αλαλούμ τα πληρώματα των τριών μεταγωγικών είχαν να αντιμετωπίσουν την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στα αεροδρόμια που προσγειώθηκαν αλλά και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που αντιμετώπισαν και στη Λιβύη ,αλλά και κατά τη διάρκεια των πτήσεων.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ