Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόσωπο της χρονιάς σύμφωνα με το Time o Ερντογάν

13.12.2011 | 08:58
 Πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού, με τίτλο «Ο νόμος του Ερντογάν (Erdogan’s way)». Ήταν δυο μέρες (28/11) αφότου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, που τον κράτησε μακριά από τη δημοσιότητα για πολλές μέρες και «γέννησε» τεράστια ερωτηματικά, συντηρώντας ένα θρίλερ για την κατάσταση της υγείας του. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν θεωρείται από το Time ο «οικονόμος» της Τουρκίας. Είναι άλλωστε ο πρωθυπουργός της δεύτερης πιο γρήγορα αναπτυσσόμενης οικονομίας του κόσμου... Θεωρείται επίσης ένας από τους πιο δημοφιλείς ηγέτες στον αραβικό κόσμο. 

Γι’ αυτό, ίσως και για τη στάση του έναντι στο Ισραήλ και τη Συρία, ο Τούρκος πρωθυπουργός ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του Time (σε ψηφοφορία στο internet) ως ο άνθρωπος της χρονιάς. Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, η συντακτική ομάδα του περιοδικού θα κάνει τη δική της επιλογή.

Συγκέντρωσε σχεδόν 123.000 ψήφους (122.928), μακράν του δεύτερου Λιονέλ Μέσι, με τον αστέρα της Μπαρτσελόνα να συγκεντρώνει 74.412 ψήφους, το 60% όσων έλαβε ο Ερντογάν δηλαδή!

Στην τρίτη θέση είναι το 99%, δηλαδή το σύνολο των πολιτών που υφίσταται τα αποτελέσματα της υπερσυσσώρευσης του πλούτου από το 1% των ανθρώπων, σύμφωνα με το κίνημα Occupy Wall Street.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Ο Ερντογάν έλαβε τις περισσότερες ψήφους και για να μην ψηφιστεί πρόσωπο της χρονιάς! Και οι αρνητικές ψήφοι (περισσότερες από 180.000) ήταν περισσότερες από τις θετικές!

Σύμφωνα με το Time, υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια από τουρκικά Μέσα και blogs για να ψηφιστεί ο Ερντογάν πρόσωπο της χρονιάς. Ανάλογη προσπάθεια υπήρξε και από εκείνους που δεν ήθελαν τον Τούρκο πρωθυπουργό να πάρει ψήφους.

Email που έκανε το γύρο του διαδικτύου προειδοποιούσε όσους ήθελαν να ψηφίσουν τον Ερντογάν για τις «συνέπειες να νικήσει μια τέτοια ψηφοφορία κάποιος που ποθεί αν γίνει Σουλτάνος»...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Τουρκία αναπτύχθηκε με 8.2%! Είναι η δεύτερη πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη χώρα του κόσμου

Τουρκικός Τύπος " Ο Ερντογάν ξεκινά δουλειά", " η βία στη γυναίκα ξεκινά απο τα στρατόπεδα"


Σάρωσαν το Αιγαίο οι Τούρκοι: Μαζικές παραβιάσεις του ΕΕΧ από μαχητικά και ελικόπτερα 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ