Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πτώση ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν. Το καταρρίψαμε, λένε οι Ταλιμπάν

17.01.2012 | 05:35
Ένα πολιτικό ελικόπτερο το οποίο ανήκε σε μια αμερικανική εταιρία μεταφορών η οποία έχει σύμβαση με το NATO στο Αφγανιστάν συνετρίβη χθες στην επαρχία Χελμάντ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις ξένοι που επέβαιναν σε αυτό, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας στη Χελμάντ Καμαρουντίν Σιρζάντ είπε ότι το ελικόπτερο συνετρίβη στην περιοχή Ναντ 'Αλι, "πιθανώς" λόγω τεχνικών προβλημάτων. Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε τους τρεις θανάτους αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την εθνικότητα των θυμάτων. "Το ελικόπτερο καταστράφηκε ολοσχερώς από την πρόσκρουση και την φωτιά που ξέσπασε", είπε.

Εκπρόσωπος της ISAF είπε ότι "μπορούμε μόνο να επιβεβαιώσουμε ότι ένα πολιτικό ελικόπτερο συνετρίβη στη Χελμάντ". Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι είπε ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από μαχητές. Το ρωσικής κατασκευής ελικόπτερο ανήκε στην εταιρία ARR Airlift, η οποία εδρεύει στο Σικάγο.

Ο Κρις Μέισον, εκπρόσωπος της εταιρίας, είπε ότι από τη συντριβή του ελικοπτέρου, "από άγνωστη αιτία", σκοτώθηκαν οι τρεις επιβαίνοντες σε αυτό, "αμερικανοί υπήκοοι", που εργάζονταν στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο μιας σύμβασης "με το υπουργείο 'Αμυνας των ΗΠΑ" για τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ