Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυρά κατά Σαμαρά από έναν ακόμη προστάτη της "τουρκικής μειονότητας".

06.02.2011 | 00:04
Οι βουλευτές πρώην και νυν που τα δύο μεγάλα κόμματα κατά καιρούς έχουν εκλέξει στη Θράκη παρά το γεγονός ότι μιλάνε ανοιχτά για “τουρκική μειονότητα” και για “καταπιεσμένους Τούρκους” δεν έχουν φρένο,γιατί πολύ απλά κανείς δεν τους υπενθυμίζει ότι ζουν σε μία δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα όπου μπορούν να λένε και να κάνουν ότι θέλουν. Αυτό δεν τους δίνει το δικαίωμα να ξεπερνούν τα όρια κάτι που δείχνουν ότι δεν το ΄χουν κατανοήσει. Τελευταίο παράδειγμα ο κ.Ιλχάν Αχμέτ πρώην βουλευτής Ροδόπης με τη ΝΔ,ο οποίος ασκεί κριτική στον Αντώνη Σαμαρά,τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη κι άλλα στελέχη της ΝΔ. Η “κατηγορία” που τους απαγγέλει ο δικηγόρος από τη Ροδόπη είναι ούτε λίγο,ούτε πολύ ότι έχουν κάνει ακροδεξιά στροφή.Οι δηλώσεις του κ.Ιλχάν Αχμέτ:


O δικηγόρος και τέως βουλευτής Ροδόπης με την Ν.Δ. και ιδρυτικό μέλος της ¨Δημοκρατικής Συμμαχίας¨ Ιλχάν Αχμέτ έσπασε την σιωπή του σχετικά με την Ν.Δ. και μιλώντας στην εφημερίδα Μπιρλίκ προέβη σε εντυπωσιακές δηλώσεις για τους εκπροσώπους της Ν.Δ. στον νομό Ροδόπης. Ο Ιλχάν είπε πως ο Στυλιανίδης στα θέματα της μειονότητας έκανε τα αντίθετα από αυτά που του πρότεινε. Είπε πως ο Στυλιανίδης και η Ν.Δ. μετακινούνται ιδεολογικά, πως ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς προέρχεται από το ¨Δίκτυο 21¨ και πως το παλιό του κόμμα η ¨Πολιτική Άνοιξη¨ είχε ιδρυθεί με την βοήθεια του Δικτύου 21.
Τα πιο αξιοπρόσεκτα από αυτά που είπε στην ιδιαίτερη συνομιλία που είχαμε μαζί του είναι τα εξής :
¨Εγώ πλέον με την πείρα που έχω αποκομίσει, επιθυμώ να λέω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια προς τους μειονοτικούς. Υπάρχει ένα παιχνίδι που παίζεται. Και αυτό το παιχνίδι πρέπει να το μάθει ο άνθρωπος της μειονότητας.
Είδαμε και διαπιστώσαμε μέρα με τη μέρα, πως κατά το διάστημα 2007-2009 η κυβέρνηση του Καραμανλή και οι τοπικοί της εκπρόσωποι Ευριπίδης Στυλιανίδης και Κώστας Ναλμπάντης, πήγαν προς τα άκρα δεξιά. Αν χρειάζεται να δώσω παράδειγμα, δεν σας είχε ανησυχήσει ότι δεν είχανε πει ένα ¨στοπ¨ στην αρνητική στάση που είχε κρατήσει ο Γ.Γ. της περιφέρειας Δημήτρης Σταμάτης στο θέμα των εγκαινίων της τράπεζας Ζιραάτ ; Τι θα πείτε για το γκρέμισμα της βρύσης που είχε γίνει χάριν ανθρωπιάς στο χώρο του ιστορικού πανηγυριού του Σέτσεκ ; Τι θα πείτε για το θέμα της σμίκρυνσης του ύψους των μιναρέδων μας ; Σε ποιο πόστο ήταν άραγε τότε ο Στυλιανίδης ; Γιατί δεν βρήκε μια λύση για αυτά ; Γιατί δεν τα παρεμπόδισε ; Μήπως τα έκανα εγώ αυτά ; Εγώ με όλη μου τη δύναμη θέλησαν να προστατέψω τους πάντες και όλα, αλλά είδα ότι υπάρχουν παιχνίδια γύρω από τις ψήφους. Κάποιοι για να διασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον, στήριζαν την πλειονότητα, ενώ αποτέλεσαν εμπόδιο για τους μειονοτικούς. Χωρίς να ντρέπονται μάλιστα πήγαν και ζήτησαν ψήφο από τους μειονοτικούς. Και παρά όλα τα αρνητικά αυτά στοιχεία πήραν ψήφους. Αυτό λοιπόν εγώ δυσκολεύομαι να το αντιληφθώ. Μα αυτοί οι άνθρωποι θέλησαν να απομακρύνουν την μειονότητα από την Ν.Δ. Γιατί ; Διότι εδώ υπάρχει ένας καβγάς για την καρέκλα. Αυτοί λοιπόν, αυτή τη καρέκλα δεν θέλουν να τη δώσουν σε ένα Τούρκο¨.

tourkikanea.gr/2011/02/04/ilhan/Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ