Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυροδοτεί την αγανάκτηση ο Μπεγλίτης ,με εμπρηστικές δηλώσεις!

27.10.2011 | 19:35


Ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης,μετά από την “κατανόηση” που έδειχνε χθες για τις “διαμαρτυρίες των συμπολιτών” του,αλλάζει τακτική και επιτίθεται με σφοδρότητα σ΄ όσους τόλμησαν χθες να τον γιουχάρουν!
Κατατάσσει κάποιους απ΄ αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν σε “παρακρατικές και παραθρησκευτικές οργανώσεις” και κάνει λόγο για “λαϊκισμό και χυδαιότητα”!


Η δήλωση Μπεγλίτη η οποία έγινε μέσα στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων προκαλεί ερωτήματα για την αλλαγή στάσης του,εν όψει και της αυριανής στρατιωτικής παρέλασης στην οποία είπε ότι θα πάει ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Λέει στην “επιθετική” του δήλωση ο ΥΕΘΑ:

Υπάρχει, όμως, όπως είδατε χθες και ένας εσμός παραστρατιωτικών, παρακρατικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων, οι οποίες δυστυχώς γίνονται ανεκτές από διαφόρους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης, που τις τελευταίες μέρες μας υβρίζουν συνεχώς.

Αυτοί είναι η Ελλάδα της ντροπής. Είναι αυτοί οι οποίοι δεν σέβονται ούτε τις γιορτές στην Θεσσαλονίκη και  υβρίζουν τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Είπα και χθες ότι δεν μας φοβίζουν οι διαμαρτυρίες. Είμαστε σε ένα δημοκρατικό σύστημα και θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των πολιτών, να διαμαρτύρονται, γιατί σε πολλές από αυτές τις διαμαρτυρίες τους έχουν δίκιο. Γιατί η χώρα περνάει δύσκολους καιρούς και ο ελληνικός λαός βιώνει μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Τους κατανοούμε απόλυτα. Αλλά άλλο αυτό και άλλο αυτή η εικόνα της ντροπής που έδειξαν ορισμένοι καθοδηγούμενοι, που βγαίνουν από ορισμένες συμπεριφορές που γίνονται ανεκτές στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έξω από τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο.  Αισθάνομαι πραγματικά θλίψη, για να μην πω κατάθλιψη, για αυτήν την κατάντια αυτών των φωνών που ακούστηκαν χτες. Όσοι ήταν εκεί μπόρεσαν να καταλάβουν. Αλλά πρέπει να σας πω ότι δεν μας φοβίζουν αυτά.

Και εμένα προσωπικά δεν με φοβίζουν. Θα είμαι παρών, με τις διαμαρτυρίες τις κοινωνίας, να υπερασπιστούμε μια μεγάλη προσπάθεια, μια εθνική προσπάθεια, χωρίς να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος, για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση, να ανασχέσουμε την κατάρρευση. Γινόμαστε δυσάρεστοι και είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε επώδυνα μέτρα. Αλλά μόνο μέσα από αυτή την πολιτική, την δυσάρεστη και επώδυνη πολιτική, η χώρα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Σε όσους αξιοποιούν αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για να εισπράξουν πολιτικά και χρησιμοποιούν τον πιο ακραίο και χυδαίο λαϊκισμό για να παίξουν τα παιχνίδια τους, τους λέμε ότι αυτά τα παιχνίδια δεν θα περάσουν. Και είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι σε αυτό».

Όσο για το αν θα είναι αύριο στη παρέλαση,ο Μπεγλίτης απάντησε:

«Βεβαίως και θα είμαι. Είναι τιμή μου και είναι πολιτική και κοινωνική υποχρέωση να συνοδεύω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στη Θεσσαλονίκη, στη στρατιωτική παρέλαση. Γιατί είμαι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Γιατί παλεύω καθημερινά να κρατήσουμε ψηλά το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Για να μπορεί ο ελληνικός λαός να αισθάνεται ασφαλής. Για να μπορούμε να εμπεδώνουμε αυτή την εθνική ασφάλεια, ακόμα και για εκείνους που βρίζουν με τον πιο βρώμικο και χυδαίο τρόπο».


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ