Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυροδοτούν τους S 400 οι Ρώσοι.Μεγάλες ασκήσεις το πρώτο 15ήμερο Αυγούστου

15.07.2012 | 17:55
Η δύναμη εναέριας-διαστημικής άμυνας της Ρωσίας  θα κάνει το πρώτο 15ήμερο του  Αυγούστου  τις πρώτες ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τα αντιαεροπορικά-πυραυλικά συστήματα S-400 στο πεδίο δοκιμών Ασουλούκ στην περιφέρεια του Άστραχαν. Αυτό ανακοίνωσε το  ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας για τον τομέα διαστημικής άμυνας αντισυνταγματάρχης Ντμίτρι Ζένιν.
Ο Ζένιν διευκρίνισε ότι σ’ αυτές τις ασκήσεις θα συμμετάσχουν δύο τάγματα από το Σύνταγμα των S-400, που σταθμεύει στο Ντμίτροβο στα περίχωρα της Μόσχας.
Στο μεταξύ, όπως έχει γράψει ήδη  το On Alert oι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας θα πάρουν τα πρώτα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-500 το 2013 - νωρίτερα κατά δύο χρόνια από τον αρχικό προγραμματισμό.  Απ’ ότι φαίνεται πρόκειται για πρόγραμμα με το οποίο   ουσιαστικά αναβαθμίζονται στον μέγιστο βαθμό οι τακτικο-τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος S-400.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ανοικτών πηγών, που αναφέρονται στο Διαδίκτυο, το S-500 είναι νέα, η πέμπτη, κατά σειρά γενιά των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων. Εδώ προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί η αρχή της χωριστής επίλυσης των προβλημάτων προσβολής των βαλλιστικών και αεροδυναμικών στόχων. Το κύριο καθήκον του νέου συστήματος είναι η αναχαίτιση του μαχητικού εξοπλισμού των πυραύλων μέσου βεληνεκούς, και, άν χρειαστεί, και των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων στα τελικά σημεία της τροχιάς και εντός ορισμένων ορίων και σε μεσαία τμήματά της. Πιθανολογείται ότι το S-500 θα είναι πιο συμπαγές και πιο ευέλικτο από τα υφιστάμενα συστήματα S-400 Triumph. Το σύστημα S-500 θα εφοδιαστεί με πιο ισχυρό ραντάρ, ικανό να ανιχνεύει στόχους σε απόσταση έως 800-900 χιλιόμετρα.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ