Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυρπόλησαν φορτηγά του ΝΑΤΟ

16.01.2011 | 09:28
Άγνωστοι ένοπλοι στο νοτιοδυτικό Πακιστάν πυρπόλησαν 16 φορτηγά που μετέφεραν προμήθειες για τα στρατεύματα του NATO στο Αφγανιστάν χθες Σάββατο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

   

Η επίθεση σημειώθηκε σε εθνική οδό στην περιοχή Ντέρα Μουράντ Τζαμάλι, η οποία μαστίζεται από εθνοτική βία, στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουχιστάν.

   

«Άγνωστος αριθμός ενόπλων έκαναν έφοδο σε μοτέλ που βρίσκεται πλάι στην οδό αργά τη νύχτα στο χώρο όπου ήταν σταθμευμένα πολλά φορτηγά. Άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον των οχημάτων. Δεκαέξι καταστράφηκαν», δήλωσε ο Μουχάμαντ Ασλάμ, αξιωματούχος της αστυνομίας. Τα φορτηγά βρίσκονταν δίπλα σε πρατήριο βενζίνης.

   

Ο Ασλάμ είπε ότι «οι κακοποιοί διέφυγαν επιτυχώς ενώ ένας συνοδηγός ενός από τα φορτηγά τραυματίστηκε».

   

Πυροσβέστες και κάτοικοι προσπάθησαν επί ώρες να σβήσουν τις φλόγες και μπόρεσαν να σώσουν δύο δεξαμενοφόρα φορτηγά.

   

Την επίθεση διεκδίκησε για λογαριασμό των Πακιστανών Ταλιμπάν ο Αζάμ Ταρίκ. «Είναι αντίποινα στις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις περιοχές των φυλών», είπε ο Ταρίκ τηλεφωνικά από άγνωστη τοποθεσία στην μεθόριο Πακιστάν-Αφγανιστάν.

   

Η επίθεση προστέθηκε σε μια σειρά από παρόμοιες ενέργειες εναντίον των εφοδιοπομπών του NATO. Το 2010 καταστράφηκαν πάνω από 170 φορτηγά και έξι άνθρωποι, οι περισσότεροι οδηγοί, σκοτώθηκαν.

   

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το 80% των εφοδίων του NATO μεταφέρονται στο Αφγανιστάν μέσω Πακιστάν.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ