Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Το Κρεμλίνο βλέπει βελτίωση των σχέσεων με τη Βρετανία

24.06.2016 | 15:01
Η Μόσχα ελπίζει ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα επιτρέψει τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Βρετανίας και της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
"Ελπίζουμε ότι σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, θα υπερισχύσει η ανάγκη οικοδόμησης καλών σχέσεων", δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι λυπάται "που δεν διαπιστώνει πάντα μια βούληση συνεργασίας εκ μέρους των βρετανών εταίρων μας".

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε αρνηθεί να πει τη γνώμη του την περασμένη εβδομάδα για το δημοψήφισμα, δεν σχολίασε την επιλογή των βρετανών εκλογέων.
"Το θέμα του Brexit είναι εσωτερική υπόθεση της Βρετανίας και των σχέσεών της με την ΕΕ", πρόσθεσε ο Πεσκόφ τονίζοντας ότι η Μόσχα θέλει η Ευρωπαϊκή Ενωση να είναι "ακμάζουσα και σταθερή".
"Η ΕΕ είναι σημαντικός οικονομικός εταίρος της Ρωσίας, για τον λόγο αυτόν η Μόσχα έχει συμφέρον η ΕΕ να μείνει σημαντική οικονομική δύναμη, ακμάζουσα, σταθερή και προβλέψιμη", τόνισε ο εκπρόσωπος.

Τις σχέσεις μεταξύ της Βρετανίας και της Ρωσίας έχουν επιδεινώσει πολλά θέματα, κυρίως σε σχέση με τη βρετανική έρευνα για τον θάνατο στο Λονδίνο το 2006 του πρώην πράκτορα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) Αλεξάντρ Λιτβινένκο ή τις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας, των οποίων το Λονδίνο είναι ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές.

"Χωρίς τη Βρετανία εντός της ΕΕ, ουδείς θα υπάρχει πλέον για να ωθεί σε νέες κυρώσεις εναντίον μας", έγραψε στο Twitter o δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ