Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Ετοιμάζει υποθαλάσσια ρομπότ για επιχειρήσεις στην Αρκτική

09.06.2016 | 14:29
Η Ρωσία, υποστηρίζει οτι ετοιμάζει ένα υποθαλάσσιο ρομποτικό σύστημα για την ασφάλεια της Αρκτικής Θάλασσας και υπεράκτιων περιοχών .

Ο Γενικός Σχεδιαστής του Γραφείου Σχεδιασμού Rubin, Igor Vilnit δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS, ότι ετοιμάζεται προσχέδιο μη επανδρωμένων υποβρυχίων.

Τα οχήματα αυτά θα είναι μέρος του υποθαλάσσιου συστήματος διάτρησης πάγου προκειμένου να υποστηρίξουν την κατασκευή και λειτουργία εγκαταστάσεων γεώτρησης στην περιοχή της Αρκτικής .

Υποθαλάσσια οχήματα κατασκευάστηκαν ως μέρος του έργου και έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν εξερεύνηση και έρευνα  στα βάθη του ωκεανού, όπως απαιτείται κατά τη διάρκεια της κατασκευής εγκαταστάσεων γεώτρησης που θα ενισχύσει την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της λειτουργία της", δήλωσε ο Vilnit .
"Ένα ολοκληρωμένο ρομποτικό συστήμα είναι υπό κατασκευή, το οποίο προορίζεται για την ασφάλεια των θαλάσσιων και ηπειρωτικών περιοχών", πρόσθεσε ο Vilnit .
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitry Rogozin δήλωσε ότι σχεδιάζει να αξιοποιήσει περιοχές της Αρκτικής για τη χρήση θαλάσσιων ρομπότ.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι η Ρωσία επιδιώκει να ενισχύσει την στρατιωτική της επικυριαρχία στην Αρκτική, μια περιοχή, που εκτός από το γεγονός ότι είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους, αποτελεί και ένα σημαίνουσας σημασίας στρατηγικό σημείο.
Με στόχο, λοιπόν, να εκμεταλλευθεί το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που βρίσκεται κάτω από το βυθό της Αρκτικής, αλλά και τις νέες θαλάσσιες διαδρομές καθώς οι πάγοι αρχίζουν και υποχωρούν, η Μόσχα εδω και καιρό προχωρά σε μια αναβάθμιση της βόρειας ακτής και του αρχιπελάγους. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και δείτε τον χάρτη. 

Πηγή: TASS
Mετάφραση: Onalert

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ