Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

S 500 : Μέσα στο 2013 αρχίζουν παραδόσεις στους Ρώσους.ΒΙΝΤΕΟ

08.07.2012 | 00:22
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας θα πάρουν τα πρώτα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-500 το 2013 δήλωσε,  ο Γενικός Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας υποπτέραρχος Βίκτορ Μπόνταρεφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax,όπου έγιναν και οι δηλώσεις, πιο πριν θεωρούνταν ότι η κατασκευή του συστήματος θα ολοκληρωθεί το 2015, και ότι ίσως μάλιστα  θα καθυστερούσε για δύο χρόνια. Οι εμπειρογνώμονες - γράφει το ρωσικό πρακτορείο- από καιρό εκφράζουν διάφορες εικασίες για τις τεχνικές προδιαγραφές, που θα έχει αυτό το μυστηριώδες, σούπερ ισχυρό σύστημα, ενώ όλοι τους συγκλίσουν στη γνώμη ότι θα ενισχύσει πολύ την ισχύ της Αεροδιαστημικής Άμυνας της Ρωσίας. 

Σύμφωνα με  πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί και υπάρχουν στο Διαδίκτυο, το S-500 είναι νέα, η 5η, κατά σειρά γενιά των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων. Εδώ προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί η αρχή της χωριστής επίλυσης των προβλημάτων προσβολής των βαλλιστικών και αεροδυναμικών στόχων. Το κύριο καθήκον του νέου συστήματος είναι η αναχαίτιση του μαχητικού εξοπλισμού των πυραύλων μέσου βεληνεκούς, και, άν χρειαστεί, και των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων στα τελικά σημεία της τροχιάς και εντός ορισμένων ορίων και σε μεσαία τμήματά της. Πιθανολογείται ότι το S-500 θα είναι πιο συμπαγές και πιο ευέλικτο από τα υφιστάμενα συστήματα S-400 Triumph. Το σύστημα S-500 θα εφοδιαστεί με πιο ισχυρό ραντάρ, ικανό να ανιχνεύει στόχους σε απόσταση έως 800-900 χιλιόμετρα.

Σε σχέση με όλα αυτά  ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας κ. Βίκτορ Γιέσιν είπε:

<< Δεν μπορώ να πω τίποτα το συγκεκριμένο για τις παραμέτρους αυτού του συστήματος, δεδομένου ότι δεν έχουν δημοσιευτεί. Μιά και είναι νέο σύστημα, μπορούμε να περιμένουμε ότι το δυναμικό της ρωσικής Αεροδιαστημικής Άμυνας θα ενισχύεται όλο και περισσότερο. Ωστόσο, παίρνοντας υπόψη το γεγονός ότι το νέο σύστημα δημιουργείται με τόσο επιταχυμένους ρυθμούς, μάλλον δεν πρέπει να περιμένουμε οσοδήποτε ουσιαστική παγκόσμια πρόοδο στην κατασκευή συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας. Απ’ ότι φαίνεται να τελειοποιηθούν ουσιαστικά οι τακτικο-τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος S-400>>.

Τα ρωσικά ΜΜΕ συμπερασματικά αναφέρουν ότι το σύστημα S-500 ''είναι πολύ σοβαρή απάντηση στις απειλές και τις προκλήσεις που θα είναι επίκαιρες για τη Ρωσία από τα αεριοδιαστημικά συστήματα επίθεσης πιθανού εχθρού''. Είναι κατασκευασμένο,αναφέρουν,  με τη χρήση πρωτοπόρων τεχνολογιών στον ηλεκτρονικό τομέα, και, βέβαια, των νέων πυραύλων που θα είναι ικανοί να αναχαιτίζουν στόχους, μαζί και στο κοντινό Διάστημα.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

ΣΧΟΛΙΑ