Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάλος στη Κύπρο για τα "ελαστικά made in Turkey".

18.01.2011 | 17:15
Το δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Χαμπερντάρ που αποκάλυψε το Onalert, προκάλεσε αντιδράσεις στη Κύπρο.Η εφημερίδα επικαλούμενη δηλώσεις του διευθυντή της αντιπροσωπείας της τουρκικής εταιρείας Petlas στην Ελλάδα, Μουσταφά Χασάνογλου, υποστηρίζει ότι  η εν λόγω τουρκική εταιρεία κατασκευάζει τα λάστιχα, τα οποία πωλούνται στην ΕΦ από ελληνική αντιπροσωπεία!

Οι δηλώσεις του κ. Χασάνογλου έγιναν μετά τις εργασίες του 2ου Εργασιακού Φόρουμ Ελλάδας-Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στη Θράκη.
Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι από το 2005 προμηθεύει την ΕΦ με ελαστικά, στα οποία, όπως υποστήριξε, αναγράφεται η επιγραφή «Made in Turkey» και χωρίς να γίνει οποιαδήποτε αλλοίωση στις σημάνσεις.

Πρόσθεσε ότι ετησίως αποστέλλονται στην Κυπριακή Δημοκρατία, 3-4 εμπορευματοκιβώτια των 20 τόνων γεμάτα με ελαστικά μέσω της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Το θέμα θορύβησε και τα κόμματα, με το ΕΥΡΩΚΟ να καλεί τον Υπουργό Άμυνας όπως ερευνήσει άμεσα  το δημοσίευμα της  Τ/κ εφημερίδας.
Σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, διευθυντής τουρκικής εταιρείας στην Ελλάδα ανέφερε πως αποστέλλονται στην Κυπριακή Δημοκρατία ετησίως 80 περίπου τόνοι ελαστικών για τα οχήματα της Ε.Φ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΕΥΡΩΚΟ, Ρίκκος Ερωτοκρίτου είπε πως εάν αυτή η πληροφορία ευσταθεί , αποτελεί σκάνδαλο και μας εκθέτει τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου,  ανέφερε ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι όχι απλώς εντελώς απαράδεκτο αλλά και εξωφρενικό.
Ανέφερε ωστόσο ότι προκειμένου να είναι βέβαιος για το τι ακριβώς συμβαίνει και για τα πραγματικά γεγονότα, ζήτησε ήδη αρμοδίως, μέσω της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας, πληροφόρηση από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και το Υπουργείο Αμυνας.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Άμυνας  με  ανακοίνωση του διαψεύδει την ύπαρξη ελαστικών τουρκικής προέλευσης σε οχήματα και αποθήκες μονάδων της Εθνικής Φρουράς. Όπως αναφέρεται, μετά από ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη τέτοιων ελαστικών.

Η παραλαβή αυτού του είδους υλικού και άλλων για την Εθνική Φρουρά πραγματοποιείται από το Τμήμα Κρατικών Αγορών και Προμηθειών, με τη συμμετοχή στελέχους της Εθνικής Φρουράς, τόσο στο στάδιο της αξιολόγησης των προσφορών όσο και στην τελική παραλαβή αυτών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ