Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαμαράς-Αβραμόπουλος στο ΥΕΘΑ,επεσήμαναν την "δημοκρατικότητα" των ΕΔ.Βίντεο

20.12.2011 | 16:46
Τελικά έχουμε φθάσει στο σημείο τα αυτονόητα να πρέπει να ...επιβεβαιώνονται. Ο Πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς συναντήθηκε με τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο. Και οι δυο μεταξύ άλλων επεσήμαναν την δημοκρατική ευαισθησία των ΕΔ.

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος, είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή, κάθε εξωτερικό κίνδυνο, ενώ συγχρόνως –είναι μια διαβεβαίωση αυτή- είναι αφοσιωμένες στις αρχές της εθνικής και δημοκρατικής αποστολής τους",είπε ο ΥΕΘΑ ο οποίος πρόσθεσε ότι  "το Υπουργείο μας μελετά μια σειρά από ζητήματα αυτόν τον καιρό, που αφορούν στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ζητήματα ιεραρχίας, στα οποία παρουσιάζονται προβλήματα από την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου".


Αντώνης Σαμαράς

"Η σημερινή μου επίσκεψη στο Υπουργείο Άμυνας έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα για το εθνικό έργο που επιτελεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας.
Οι γενικότερες ανακατατάξεις και οι δυσκολίες που περνάει σήμερα η Ελλάδα, δεν θα πρέπει να αγγίζουν τις βασικές προτεραιότητες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι να κρατήσουν ψηλά το αξιόμαχο και να έχουν αφοσίωση στο έργο τους. Γιατί η βαθειά αυτή οικονομική και κοινωνική κρίση, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επηρεάσει -και ούτε επηρεάζει- την αμυντική και την αποτρεπτική ικανότητα της Πατρίδας μας. Ούτε ασφαλώς και το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων, στις οποίες είμαστε κοντά και αναγνωρίζουμε τη μεγάλη προσφορά και το έργο τους. Αυτή είναι άλλωστε, η θέση της Παράταξής μας.
Ενημερώθηκα σε βάθος από τον υπουργό Δ. Αβραμόπουλο, από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η χώρα μας, σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα ευθύνης, λειτουργεί σωστά, με επαγρύπνηση,  με στρατηγική ενόραση, με δημοκρατική ευαισθησία και αφοσίωση. Η κρίση θα ξεπεραστεί, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαχείρισής της, το εθνικό μας σύστημα πρέπει και θα παραμείνει ισχυρό και ανεπηρέαστο".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΕπίσκεψη Προέδρου Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στο ΥΠΕΘΑ from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ