Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε "μαύρη λίστα" των ΗΠΑ,κυπριακές εταιρείες

28.10.2010 | 21:56
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν 37 επιχειρήσεις ύποπτες για "διευκολύνσεις" στο Ιράν, οι οποίες έχουν έδρα στη Γερμανία, στη Μάλτα και στην Κύπρο.
Το Αμερικανικό Υπουργείο προσδιόρισε ''37 εταιρείες-βιτρίνες'' οι οποίες εδρεύουν στα λιμάνια του Αμβούργου (Γερμανία) της Λεμεσού (Κύπρο) και της Σλιέμα (Μάλτα) που εργάζονται υπέρ της Ιρανικής εμπορικής ναυτιλίας.
Οι εταιρείες αυτές καθώς και πέντε ατομικές επιχειρήσεις από τη στιγμή που περιελήφθησαν στον μαύρο κατάλογο θα υφίστανται τις ίδιες κυρώσεις με αυτές του Ιρανικού εμπορικού ναυτικού.
Το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπό απαγόρευση την Ιρανική εμπορική ναυτιλία από τον Σεπτέμβριο του 2008 .
Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού, υποστήριξε ότι  η Κυπριακή Δημπκρατία ως μελος της ΕΕ εχει υιοθετησει ολα τα μετρα τα απαγορευτικα εναντιον του Ιραν και της ναυτιλιας του Ιραν και τα εφαρμοζει πιστα. Συμφωνα παντοτε με το Αμερικανικο Υπουργειο Οικονομικων η υπο κατηγορια κυπριακη εταιρια με εδρα τη Λεμεσο ονομαζεται LANCELIN SHIPPING COMPANY LIMITED. Στη μαυρη λιστα βρισκονται αλλες 6 επιχειρησεις με εδρα τη Σλιεμα της Μαλτας, 25 με εδρα το Αμβουργο της Γερμανιας και 5 ατομικες επιχειρησεις.
 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ