Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκόνη και θρύψαλα το Phobos-Grunt. Το ρωσικό διαστημόπλοιο έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό

15.01.2012 | 22:25
Κομμάτια του ρωσικού διαστημικού οχήματος Phobos-Grunt έπεσαν σήμερα στον Ειρηνικό Ωκεανό στις 17:45 GMT, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχο του ρωσικού Υπουργείου 'Αμυνας.

"Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας (...), η πτώση των θραυσμάτων του διαστημικού οχήματος Phobos-Grunt πρέπει να έγινε στις 17:45 GMT στον Ειρηνικό Ωκεανό", δήλωσε ο συνταγματάρχης Βάλερι Ζολοτούχιν σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Οι διαστημικές υπηρεσίες του Υπουργείου 'Αμυνας έλεγχαν την τελευταία φάση της εξόδου του από την τροχιά. "Αυτό βοήθησε να προβλεφθεί με μεγάλη πιθανότητα ο τόπος και η ώρα της πτώσης του διαστημικού οχήματος", δήλωσε ο συνταγματάρχης Ζολοτούχιν.

Το Itar-Tass επικαλούμενο το υπουργείο 'Αμυνας μετέδωσε ότι τα θραύσματα έπεσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό 1250 χιλιόμετρα ανατολικά του νησιού Ουέλινγκτον.

Το Phobos-Grunt, που εκτοξεύτηκε στις 9 Νοεμβρίου, επρόκειτο να κατευθυνθεί προς τον Φόβο, δορυφόρο του πλανήτη 'Αρη, και να φέρει πίσω δείγματα από το έδαφός του, δεν μπόρεσε όμως να ξεφύγει από την έλξη της Γης.

Αυτό το διαστημικό όχημα που κόστισε 165 εκατ. δολάρια επρόκειτο να σηματοδοτήσει την επιστροφή της Ρωσίας στην εξερεύνηση του διαστήματος, που είχε εγκαταλειφθεί μετά την αποτυχία το Νοέμβριο του 1996 του οχήματος Mars 96, το οποίο είχε καταπέσει στον Ειρηνικό Ωκεανό.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗ ΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΥ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ